Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es zinu, ka varu kalnus gāzt!

Autora bildeAutors: Emilija Mariseva / Rīgas Angļu ģimnāzija  
"Pasaule ir spogulis, kas katram parāda, kas viņš ir." Tā reiz teicis deviņpadsmitā gadsimta angļu rakstnieks Viljams Meikpīss Tekerijs. Apbrīnojami, ka cilvēki jau pirms vairākiem gadu simtiem aizrautīgi sprieda par dzīves jēgu un analizēja katra cilvēka sūtību šai pasaulē. Turklāt, neskatoties uz tā laika salīdzinoši neattīstīto pasauli, nereti vien tā laika filozofi savis aforismos spēja izteikt daudz dziļāku domu, nekā to dara mūsdienu viedie prāti.
Bet arī ikviens izcilais filozofs un ģēnijs reiz vadīja savas jaunības dienas tāpat kā mēs. Arī daudzumam viņu nav izpalicis skološanās laiks. Laiks, kad mūrēt pamatus, lai vēlāk virs tiem celtu savu pasauli. Laiks, kad apliecināt sevi, jau pirmkārt pašam sev un līdzcilvēkiem, jo tikai tā var apzināties uz ko patiesi esi spējīgs.
Katrs zieds ir pelnījis ziedēt, un katrs cilvēks - apzināt savus spēkus. Es uzskatu, ka ja apjaut to daudzumu darbu, ko tu esi spējīgs veikt - tu, kam dzīvē visi ceļi aizvien ir vaļā, tu vari šo pasauli veidot labāku. Palūkojies apkārt! Cik daudz vientuļu un nelaimju nastas nospiestu siržu klimst apkārt, meklējot palīdzību. Tās ieskatās ikkatra pelēkā garāmgājēja acīs, cerībā tajās ieraudzīt košu dvēseli. Bet koša dvēsele ir vien tam, kas tic sev un labajam, tomēr neieslīgst bezjēdzīgā patmīlībā. Tāpēc neizvēlies būt sīka daļiņa no lielās, garlaicīgās un pelēkās masas, jo mūsdienās būt garlaicīgam, nevis kreatīvam vairs nav modē, vai ne?
Sava veida līdzību varam saskatīt arī mūsu pašu latviešu tautas pasakās. Trešais tēva dēls - Muļķītis vienmēr pamanās pacelties virs vecākajiem un "gudrākajiem" brāļiem, liekot lietā ticību saviem spēkiem, uzdrīkstēšanos, atjautību un sirds siltumu. Varbūt kāds man nepiekristu, tomēr es uzskatu, ka šīs četras īpašības piemīt ikkatram no mums bez izņēmuma. Diemžēl, ne visi uzdrošinās šos tikumus celt gaismā.
Es zinu, ka esmu tikai sīks zobratiņš miljoniem zobratu lielajā pasaules mehānismā, tomēr arī man ir dota iespēja iesaistīties, nepalikt malā un veidot šo mehānismu izcilu.
Galu galā - pasaule ir pārāk apaļa, lai sēdētu stūrī!
Komentāri
Nav neviena komentāra
Tavs komentārs
Lai pievienotu komentāru, Tev ir jābūt autorizētam:
 

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties