Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Es vēlos dzīvot (1)

Autora bildeAutors: Marta Renate / Bārtas pamatskola Vērtējums:  +18
Vērtējums:  +18
Kas raksturo Latviju? Īsts latvietis atbildot minēs dziesmas, dejas, svētkus, vēsturi. Latvieši taču ir dziedātāju tauta - ar dziesmu pār visu. Diemžēl, mēs nevaram būt droši, vai tā teiksim nākotnē.

Katru dienu dzirdam jaunumus par bēgļu krīzi. Protams, karš ir iemesls, lai bēgtu. Bet vai labākās dzīves meklēšana ir iemesls, lai riskētu ar dzīvību? Manuprāt, mēs katrs lasot par kārtējo nogrimušo bēgļu laivu, par kārtējajiem krastā izmestajiem ķermeņiem pārdomājam, vai tas bija tā vērts? Vai ir vērts riskēt ar savu dzīvību? Runājot par šiem upuriem, tie pārsvarā ir sievietes. Šīs sievietes mirst bēgot dēļ kara, kamēr vīrieši gļēvulīgi bēguļo pa visu pasauli un meklē sev labāku dzīvi!

Lielākā daļa no bēgļiem nav bēgļi! Ja izvērtējam imigrantu dzimumu, varam secināt, ka gandrīz 70% no tiem ir vīrieši. Vīrieši, kuri varētu cīnīties par savu valsti, par nākotni! Protams, latvieši arī ir devušies bēgļu gaitās, reiz tas bija jāpiedzīvo arī mūsu tautai, tādēļ varbūt mēs esam saprotošāki šajā jautājumā. Bet mūsu vīrieši nebēga, prom devās pārsvarā sievietes un bērni. Mēs cīnījāmies par savu tēvu zemi, par mūsu Latviju.

Esmu dzirdējusi, ka daži musulmaņi saka, ka nekaro, jo Allahs ir pret vardarbību. Tā ir patiesība, korāns māca dzīvot saticībā, bet tas pieļauj cīņu par savu svēto zemi.

Manuprāt, uzņemot bēgļus lielā daudzumā, valstis riskē ar savu drošību. Varam pieminēt notikumus Parīzē, tāpat notikumus Vācijā- Jaungada naktī. Šie notikumi ir prātam neaptverami, es nevaru iedomāties kaut ko tādu Latvijā. Kopā ar šiem imigrantiem, Eiropā ierodas arī teroristi, radikāli noskaņotie musulmaņi, ISIS pārstāvji. Mēs neesam sagatavoti cīņai pret šādiem grupējumiem! Katrs esam redzējuši kādu bildi, video kur šie radikāli nogalina cilvēkus. Tās ir šausmas, kā viņi rīkojas ar cilvēkiem. Latvija, kā valsts nav gatava uzņemt bēgļus, iespējams, ka tā nekad nebūs gatava. Mēs nedrīkstam pieļaut masveida bēgļu ierašanos! Protams, mums ir jāpalīdz, bet tas jādara pārdomāti.

Daudzas Eiropas valstis vēlas izstāties no Šengenas zonas, atjaunojot robežkontroli, tādējādi, nepieļaujot bēgļu nokļūšanu Eiropā. Eiropas savienībai tie būtu lieli ekonomiskie zaudējumi, bet mūsu nākotnei - drošība. Diemžēl, mūsdienās ekonosmiskais stāvoklis tiek vērtēts augstāk, nekā cilvēku drošība. Zināmi arī citu tautu pārstāvji, kas pievienojas šiem radikāļiem, pat trīs latvieši. Arī Latvijas musulmaņu kopas vadītājs ziņu portālos tiek attēlots kā radikālis, kas rada šaubas par drošības stāvokli. Tagad, jau ir radies stereotips, ka katrs musulmanis ir terorists, protams, tas nav patiess, bet šie notikumi liek mums uztvert musulmaņus savādāk.

Es vēlos dzīvot Latvijā, tādā Latvijā, kurā dejo latviešu bāleliņi un kurā dzied latvju zeltenes. Es vēlos redzēt savus bērnus ar godu saucot sevi par latviešiem. Es gribu dzīvot šeit, drošā Latvijā.

Komentāri
Gvido Šķila07.03.2016. 18:44
Excelent .

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties