Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Tas nav tas, ko mēs esam pelnījuši!

Autora bildeAutors: Amanda Priedīte / Valmieras 5. vidusskola Vērtējums:  Nav
Vērtējums:  Nav
Mana tauta gadsimtu gaitā jau gana cietusi no svešām varām un to uzspiestās migrācijas! Protams, jāapzinās, ka mūsu tauta kādreiz pati ir bijusi bēgļu lomā.Arī šobrīd mēs esam spiesti pieņemt šo uzspiesto lēmumu, jo esam Eiropas savienībā! Neatkarīgi no mūsu domām. Kaut gan šobrīd šķiet, ka nevienam arī mūsu domas par šo bēgļu lietu neinteresē! Ja mēs esam demokrātiska valsts, kādēļ jau atkal valdība nevēlas dzirdēt neviena viedokli?
Bažas izraisa bēgļu pabalstu apmērs! Saprotams, ka viņi bēg no savas valsts tuvajos Austrumos, un viņu dzīves apstākļi šobrīd ir ārpus normām, bet kāpēc viņi nevar aprobežoties ar to, ka viņiem vispār tiek dotas šādas iespējas uz labāku dzīvi, glābiņu un ciešamiem dzīves apstākļiem. Reizēm šķiet, ka daudzus no viņiem varētu nosaukt par labākas dzīves tīkotājiem. Tad kāpēc, lai es ‘’labākas dzīves tīkotājiem’’ pelnītu tādus pabalstus, kas lielāki par manas vecmammas pensiju, pretī saņemot lielākus draudus! Mēs paši savā valstī tiekam apspiesti, un mums piespiež aprobežoties ar minimumu, tikai, lai bēgļi dzīvotu laimīgi un par neko neuztrauktos! Piemēram, viņiem jau pat Eiropas turīgākajās valstīs, Zviedrijā, Francijā, Vācijā, ir slikti. Pat viņu telefonu modeļi - jaunākie Samsung un Apple telefoni. Sūra dzīve viņiem, nabadzība. Tai pašā laikā mums tā jau trūkst darba vietu-taču, mēs grasāmies viņiem sniegt visa veida darbus. Māmiņu pabalsti ir minimāli, taču bēgļu bērnu pabalsti mūsējos pārsniedz divkāršs, un pat trīskāršs! Skolas stipendija daudziem ir kā motivācija mācīties, taču arī tās mums tiek atņemtas, tikai tāpēc, lai sniegtu bēgļiem labākus dzīves apstākļus! Kas mums beigās paliks? Mēs paši kļūsim kā bēgļi savā valstī!
Ja paskatās uz citām valstīm, kur ir jau daudz bēgļu, var teikt, ka bēgļu iebraukšana slikti ietekmē to valstu kultūru. Un jebkurš cilvēks, kurš tomēr nevēlas Latvijas kultūras, pašas valsts un sociālā stāvokļa pagrimumu, būs pret bēgļiem Latvijā. Atzīsim, ka Latvija ir ĻOTI maza tauta, mums tā jau ir mazs cilvēku daudzums un pat mazākā citas kultūras iejaukšanās var smagi ietekmēt mūsu valsti. Mums pietiks ar tiem 200 vai 700, vai 1000 bēgļiem, lai mūsu valsts sajustu triecienu, jo tiks ievesta pavisam citāda ticība un kultūra. Pat lielajās un turīgajās valstīt viņiem ir grūti paciest bēgļus, jo iebraucot viņi sāk justies kā kungi. Notiek vandālisms un terorakti, kam liels iemesls ir tas, ka imigranti cenšas ieviest savus likumus, pārvērst tagadējo valsti par to, no kuras viņi atbrauca. Drīzāk, viņi sāk atgādināt armiju, nevis bēgļus! Mums viņiem jāatdod viss par ko mēs esam smagi strādājuši un cīnījušies. Jāaprobežojas ar domu, ka viņi mūsu kultūru var necienīt. Jāpieļauj viņu pāridarījumi mūsu tautai.
Vai valstis un arī mūsu pašu valdība nespēj aptvert, ka šī bēgļu problēma ir sasāpējusi ne tikai man, bet arī pārējai mūsu tautai? Šis viss ļoti spēlē uz cilvēku morālēm un bailēm! No vienas puses spiež mūs domāt, ka mums ir jāpalīdz šiem nabaga cilvēkiem, kuru dzīves ir izpostītas un mums jābūt tiem, kam jāpiedalās visā glābšanā. Taču no otras puses, cenšas mūs iebiedēt, un padarīt mūsu nākotni par kaut ko tādu, ko mēs neesam pelnījuši! Vai kāds kaut reizi ir pieminējis, uz cik ilgu laiku viņi būs pie mums? Ar laiku viņi sāks vairoties, jo to cilvēki dara. Miljons arābu pēc 5 gadiem ir jau 3 miljoni. Un nē, viņi nekur nepazudīs, viņi savā dzimtenē neatgriezīsies pat, ja tur būs miers. Ja tur būs miers, viņi tur atgriezīsies tikai savos atvaļinājumos. Viņiem būs labi darbi Eiropā, labi pabalsti, piešķirtas mājas, statusi un viņi vairosies.

Tāpēc es esmu pret! Mūsu tautai nevajag šādus iebrucējus, kas, manuprāt, nesīs tikai draudus, kultūras necieņu un smagu ietekmi uz mūsu dzīvi tagad un nākotnē! Es nevēlos maksāt par lielvalstu kļūdām un svešiem konfliktiem ar savu nākotni, kultūru un drošību!

Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties