Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Kā bēgļu ienākšana var mainīt Latviju?

Autora bildeAutors: Sintija Zatlere / Ludzas pilsētas ģimnāzija Vērtējums:  +11
Vērtējums:  +11
Kā jau zināms, pirmajos divos gados Latvijai jāuzņem 250 bēgļi. Ir bēgļi, kuri pamet valsti, bēgot no vajāšanas, kara u.c. ārkārtēju iemeslu dēļ, bet ir arī cilvēki, kuri Eiropā redz iespēju uzlabot dzīves kvalitāti un materiālo stāvokli. Patvēruma meklētāju ienākšana var mainīt sabiedrības struktūru, iedzīvotāju skaitu, radīt ģenētiskas sekas.
Latvijā uzņems bēgļus no dažādām valstīm: Eritrejas, Sīrijas un Grieķijas. Grieķijā ir pārāk daudz patvēruma meklētāju, tāpēc tie tiek bīdīti tālāk uz Eiropu. 2016.gada 6. februārī Latvijā tika nogādātas divas ģimenes – no Sīrijas un Eritrejas. Eritrejā kara darbība ir pārtraukta jau 15 gadus, bet cilvēki dodas no turienes prom, jo tur valda verdzības iekārta. Cilvēkiem ir iespēja apmesties bēgļu nometnēs kaimiņvalstīs, bet tie tomēr cenšas migrēt un Eiropu, lai iegūtu bēgļu statusu un uzlabotu savas dzīves kvalitāti.
Patvēruma meklētāji, kuri ieradīsies Latvijā, noteikti centīsies iegūt pilsonību un labi apmaksātu darbu. Tas var palielināt iedzīvotāju skaitu, bet arī palielināt konkurenci uz darbavietām Latvijā. «Mēs ļoti gribam iegūt pilsonību,» saka Valērija (vārds mainīts), kas patvēruma meklējumos Latvijā ieradās no Uzbekistānas, ieguva bēgļa statusu, un kopā ar vīru un pieciem bērniem Latvijā dzīvo jau piecus gadus, bet tomēr darba meklēšana bijusi veltīga, jo abiem nav pietiekamas latviešu valodas prasmes, kas liedz arī iegūt pilsonību.
Ja patvēruma meklētāji tiks ‘’salaulāti’’ ar Latvijas vīriešiem vai sievietēm, turpmāk, tas var radīt ģenētiskas izmaiņas Latvijas iedzīvotājos. Metisācijas procesā, eiropeīdā rase, krustojoties ar negroaustraloīdo rasi, kas ir izplatīta Āfrikā, radīsies metisi, kas nav ne latvieši, kuri apdzīvo Latviju, ne etiopieši, kuri plaši apdzīvo Austrumāfriku. Gēnu inženierijai paveras plašs pētījumu lauks, lai paredzētu iespējamās sekas.
Patvēruma meklētāji mainīs Latvijas iedzīvotāju skaitu, bet tie nebūs latvieši, kuri papildinās šo iedzīvotāju skaitu, bet gan bēgļi, kas ieradušies no citām zemēm. Kādas būs sekas, rādīs laiks. Viennozīmīgi skaidrs ir tas, ka Latvija un Latvijas iedzīvotāju sastāvs mainīsies. Par to, vai izmaiņas būs labvēlīgas mūsu valstij vai nelabvēlīgas, skaidri zināsim tad, kad tās būs notikušas. Mēs jau dzīvojam multikulturālā, globālu problēmu nomāktā sabiedrībā, tāpēc pārmaiņas mūs nākotnē skars ar vai bez bēgļu klātbūtnes.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties