Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Svešie starp savējiem

Autora bildeAutors: Renāts Butkus / PIKC Liepājas Valsts tehnikums Vērtējums:  +5
Vērtējums:  +5
Mūsdienās visaktuālākā tēma, par kuru runā ne tikai pieaugušie, bet arī jaunieši un bērni, ir bēgļi jeb svešie, par kuriem mēs neko nezinām. Tie ir kā pārsteiguma dāvana, kas var raisīt dažādas emocijas. Vai kāds būtu domājis, ka bērni un arī es kā jaunietis sākšu uztraukties par savu dzīvi un zemi, kurā es dzīvoju, un vai kāds būs atbildīgs par situāciju, kas ir izraisīta? Varbūt šis būs notikums, kas mainīs Eiropu un visu cilvēku dzīvi?
Ir ļoti sāpīgi klausīties, kā jaunieši un arī bērni runā par bēgļiem un imigrantiem. Tā vietā, lai bērni runātu par savām vēlmēm un interesēm, viņi sāk runāt un pārdzīvot par bēgļu situāciju, kas norisinās šobrīd. Arī bērni saprot un jūtas apdraudēti, jo ikdienā mēs dzirdam dažādu informāciju par bēgļu kustību. Mēs nepārtraukti tiekam informēti televīzijā, radio un internetā, tā tik liekas, ka galvenais uzdevums būtu iebaidīt eiropiešus un sākt gatavoties pašam sliktākajam scenārijam. Tā kā Latvija ir iestājusies Eiropas Savienībā un eirozonā, tad arī mums – latviešiem - ir jāgatavojas bēgļu migrācijai mūsu teritorijā. Protams, arī mēs esam pret un nevēlamies nekādus svešiniekus pieņemt mūsu tēvzemē, jo saprotam, ka, ierodoties šiem „bēgļu bariem”, arī Latvija cietīs, un smagi cietīs. Viņi nenāks pie mums kā lūdzēji, bet kā pieprasītāji, kuri vēlas dzīvot svešā valstī, bet ar saviem noteikumiem un paradumiem. Ja bēgļi ieradīsies Latvijā un sāks dzīvot šeit, tad viņi, protams, ka nepieņems ne mūs, ne arī mūsu likumus, bet darīs to, ko viņi ir pieraduši darīt, un mēs nevarēsim viņiem aizrādīt un teikt, ka tā nedrīkst darīt, jo pretējā gadījumā viņi var sākt izmantot vardarbību pret mums. Bēgļi nemēģinās integrēties mūsu sabiedrība, jo viņiem tas nav vajadzīgs, viņi ir pieraduši pie savas ikdienas. Piemēram, 2015. gada jaungada vakarā Vācijā, Ķelnē, notika līdzīgs atgadījums, kad bēgļi centās izvarot sievietes, un tās nebija bēgles, bet gan vācietes. Vai tas ir pieļaujami? Sveši cilvēki ienāk svešā valstī un dara to, kas viņiem liekas normāli, un neviens neliekas ne zinis, jo tie taču ir bēgļi, bet kā tagad justies cietušajām un kā viņam tagad dzīvot tālak. Šādas aplamības turpināsies, ja valdība un citas amatpersonas neko nedarīs, un mēs nevaram noliegt, ka arī Latvijā var būt šādi atgadījumi. Vai Latvijas valdībai ir svarīgs iedzīvotāju viedoklis, domāju, ka nav. Ja sākumā bija runa, ka Latvija uzņēms tikai dažus bēgļus, tad tagad jau runā par dažiem simtiem, bet vēlāk mūsu valdība var izlemt atbalstīt pat dažus tūkstošus bēgļu. Man liekas, ka Latvijas valdība ir izraisījusi lielāku līdzjūtību pret bēgļiem un labākas dzīves meklētājiem, kuri izmanto pilsoņu kara iemeslu, lai uzlabotu savu dzīvi, nekā pret tiem tūkstošiem latviešu, kas ekonomisku apstākļu dēļ ir spiesti pamest savu mīļo zemi un izceļot uz citām valstīm, lai spētu nopelnīt iztikai.
Bēgļi ietekmētu ne tikai Latviju un latviešus, bet arī visu Eiropu, jo jau pašreiz bēgļu dēļ gandrīz visām valstīm ir nesaskaņas savā starpā, jo neviena valsts negrib pieņem lielu skaitu imigrantu, tāpēc tiek atkal atjaunota robežkontrole vai uztādīti žogi ar dzeloņdrātīm , kā, piemēram, tādās valstīs kā Vācija, Čehija un Austrija. Tas tiešām atgādina kara laikus. Jau vairākas valstis kritizē Vācijas darbību, tas pasliktina šo problēmu. Dažreiz ir vērts aizdomāties un iedziļināties, un saprast, kāpēc tas tā notiek un kas varētu mūs sagaidīt tālāk. Vai Jums neliekas, ka šī problēma varētu būt iemesls karam, jo jau šobrīd dažām valstīm rodas nesaskaņas saistībā ar bēgļiem? Ja mēs atceramies notikumus nesenajā pagātnē, tad 2015.gada 1.jūnijā Vācijas kanclere A. Merkele, uzstājoties partijas kongresā, pasludināja, ka Vācijā ir gaidīti visi patvēruma meklētāji, un atteicās no Dublinas līguma ievērošanas, kas paredz, ka bēgļiem obligāti jāreģistrējas tajā ES valstī, kuru viņiem izdevies sasniegt pirmo. Gribas teikt, ka milzīgajā bēgļu migrācijā un nekārtībās , kas notiek Eoropā, ir jāuzņemas atbildība A.Merkeles kundzei, jo tieši viņas neuzmanīgās runas dēļ ir noticis tas , kas notiek šobrīd. Tieši tāpēc arī pasaulē notiek dažādi terorakti un konflikti, jo kontrabandisti, teroristi un citi bēgļi ir sapratuši A.Merkeles sacīto kā atļauju pārkāpt citas valsts robežas nelegālā ceļā. Un tieši tāpēc daudzi cilvēki ir neapmierināti, jo bēgļi masveidā cenšas iekļūt citās valstīs un šādā veidā ietekmē gan valsti, gan iedzīvotājus. Tieši šo iemeslu dēļ vairākās Eiropas valstīs notiek terorakti, kas laupa daudzu nevainīgu cilvēku dzīvības. Cilvēki jūtas apdraudēti.
Neskatoties uz šiem draudiem, no vienas puses ,var arī saprast bēgļus, jo ir tādi, kuri tiešām vēlas dzīvot mierīgi un bēg no kara, bet vairums bēgļu ir tie, kas vienkārši grib iegūt bēgļa statusu un nokļūt Eiropas valstīs, lai saņemtu pabalstus un dzīvotu labāk nekā iepriekš. Mēs nevaram teikt, ka pilnībā visi bēgļi ir vienādi, nē, tā tas nav. Protams, mēs nevaram sašķirot ekonomiskos bēgļus, kas grib uzlabot savu dzīvi, un politiskos, kas grib dzīvot mierīgi un bēg no kara. Ja mēs atskatāmies nedaudz vēsturē, tad Latvijā Otrā pasaules kara beigās, lai izvairītos no Padomju Savienības režīma represijām, bēgļu gaitās devās arī latvieši. Arī tajos laikos bija bēgļi, un daudzi no tiem bija latvieši, bet tie bēga no kara, meklēdami sev mierīgāku dzīvi un glābdami ģimenes. Ja mūsdienās būtu šādi bēgļi, tad, protams, mēs varētu tos uzņemt un nebūtu bijis nekādu konfliktu un nesaskaņu, bet šī brīža situācija ir kritiska gan latviešiem, gan arī citiem iedzīvotājiem, jo, ja mēs šo problēmu neatrisināsim, tad bēgļi vienkārši iznīcinās mūsu mīļo zemi Latviju un arī mūs, jo viņi nepieņems ne mūs, ne arī mūsu kultūru, bet mums būs jāpieņem viņi!
Kopumā varu teikt, ka šī ir ļoti aktuāla un nozīmīga tēma, var plaši izteikties un ilgi diskutēt, bet problēma ir tāda, ka nevienam neinteresē mūsu, vienkāršo cilvēku, viedoklis. Mēs varam kritizēt un pretoties, bet vai kaut kas tiks mainīts, domāju ka ne, jo viss ir atkarīgs tikai no valdības, amatpersonām, kas atbild par bēgļiem, bet par pieņemtiem lēmumiem cietīsim mēs, cilvēki. Mēs varam tikai cerēt, ka viss mainīsies un mēs dzīvosim brīvā Latvijā, nevis svešo bēgļu valstī. Svešie nevarēs dzīvot kopā ar mums, jo viņi mēģinās sagraut un iznīcināt gan mūs, gan arī mūsu kultūru, lai dotu priekšroku savai kultūrai un dzīvesveidam, bet mēs to nepieļausim, kaut arī mēs esam maza, bet tomēr stipra valsts. Mēs cīnīsimies par mūsu zemi, par mūsu bērniem un nākotni, jo mēs gribam dzīvot tikai savā, nevis bēgļu ieņemtā valstī! Dievs, svētī Latviju!
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties