Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Kāpēc mums vajadzētu būs uzmanīgākiem ar aizspriedumiem par bēgļiem

Autora bildeAutors: Renate Putnina / Rīgas 1. Tālmācības vidusskola Vērtējums:  Nav
Vērtējums:  Nav
Pērn Eiropā vien ieradās ap milijonu patvēruma meklētāju, tas ir vislielākais migrantu pieplūdums pēc Otrā pasaules kara, no kuriem daļa uzturēsies Eiropā īslaicīgi, bet liela daļa Eiropā paliks uz dzīvi, izmainot Eiropas demokrātisko situāciju, kultūru un vidi uz visiem laikiem, bet vai Eiropa ir tam morāli gatava? Vai Eiropa nav pārāk aizspriedumaina saistībā ar bēgļiem?
Bēgļi Eiropā ienāk no vairāk kā 10 atšķirīgām valstīm - Sīrijas, Afganistānas, Kosovas, Irākas, Albānijas, Pakistānas, Eritejas, Nigērijas, Serbijas, Ukrainas u.c. valstīm, runājot pamatā arābu, albāņu, serbu, tigraju, armēņu, kurdu, anglu valodā. Starp šīm valstīm ir vairāki dažādu etnisko grupu pārstāvji - arābi, kurdi, tigrāji un vēl vismaz vairāku simtu dažādu etnisko grupu, kurai katrai ir savas paražas, savas tradīcijas un rakstības īpatnības.
Bēgļu attīstības līmenis ir ļoti dažāds, sākot no zema līdz ļoti augstam. Zems attīstības līmenis ir raksturīgs tām valstīm, kur reliģija ir liela nozīme un ekonomisku vai citu apstākļu dēļ bērniem nav dota iespēja apmeklēt skolu. Jāņem vērā, ka lielai daļai šo valstu iedzīvotājiem savā valstī ir salīdzinoši maza politiskā brīvība, salīdzot ar Eiropu, tādēļ viņi nevar pilnīgi pastāvēt par savām vajadzībām. Augstu attīstības līmeni izdevās sasniegt Sīrijai, kas ir viena no galvenajām valstīm, no kurās tiek bēgts civilkara dēļ. Pirms kara Sīrijā lielākā daļa bērnu mācijās skolā, universitātes bija bezmaksas, tādēļ lielākā daļa iedzīvotāji bija izglītoti un ar profesiju.
Eiropa no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas ir pieņēmusi vairāk paražas, tradīcijas, nekā no sākuma varētu likties. Eiropas iedzīvotāji izsenis ir novērtējuši šo valstu unikālo un skaisto dabu, kūrortus. Par to liecina arī Austrumu saldumu, restorānu un kebabnīcu skaitu pieaugums. Ja pirms dažiem gadiem kebabnīcas bija samērā reti atrodamas, tad tagad tās ir atrodamas ik uz stūra. Apģērbu un aksesuāru tirgū arī ir jūtams kultūras sajaukums. Hennas tetovējumi Eiropā ir kļuvuši par populāru aksesuāri festivālu laikā.
Bēgļi nāk no ļoti dažādām valstīm, tāpēc nav korekti pienēmt vienpusējus lēmumus, aizspriedumus un stereotipus par bēgļiem. Eiropas iedzīvotājiem tā vietā vajadzētu vairāk uzzināt par viņu dažādajām kultūrām, ļaut bēgļiem iepazīstināt Eiropu ar savu kultūru,to iemīlēt un cienīt, kā arī ļaut viņiem iepazīt Eiropas kultūru un to iemīlēt.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties