Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Bēgļi - par vai pret?

Autora bildeAutors: Annija-Līva Staškovska / Druvas vidusskola Vērtējums:  +1
Vērtējums:  +1
Pēdējo laiku svarīgākā un aktuālākā tēma ir bēgļu uzņemšana Eiropā un Latvijā. Šijā jautājumā ir ļoti dažādi pamatoti,kā arī nepamatoti viedokļi. Mūsdienās katram ir ļoti nozīmīgi pārstāvēt savus uzskatus,domāt un interesēties par to, kas šobrīd notiek pasaulē, Eiropā un Latvijā. Arī man ir savs viedoklis par to vai uzņemt, vai tomēr neuzņemt Latvijā Sīrijas bēgļus.
Izanalizējot ziņās lasīto un redzēto, apvienojot to ar savu skatījumu uz dzīvi, es varu pilnīgi droši apgalvot, ka esmu pret. Dzīvojot gadrīz 100 gadus pastāvošā, neatkarīgā valstī, es no tās sagaidu drošību un respektu pret šīs valsts pilsoņiem.
Diemžēl, zinu, ka dzīvojot blakus islāmticīgajiem, šī drošība man nebūtu garantēta. Piekrītu, ka katram ir tiesības ticēt tam, ko viņš uzskata par pareizu, bet vai katram ir tiesības apdraudēt citus dēļ savas ticības?-Protams, ka ne. Saprotu arī to, ka ne visi musulmaņi ir teroristi, tomēr uzņemot šīs ticības pārstāvjus savā valstī, terora iespējamība palielinās. Ja kādu laiku vēl šaubījos par to vai tiešām šie bēgļi varētu būt bīstami, tad izlasot ziņu virsrakstu –„Eiropā iebraukuši vairāk nekā četri tūkstoši "Islāma valsts" kaujinieku”, man uzreiz bija skaidrs, kurā pusē es esmu. Gribu dzīvot Latvijā, kurā ticības dēļ nenogalina. Nevēlos sev apkārt redzēt cilvēkus, kuru sejas aizsedz burkas un hidžābi. Nevēlos Rīgas centrā vērot un klausīties Kurbana lūgšanas. Mums ir sava tauta, sava reliģija, savas tradīcijas un sava mentalitāte, kuru saglabāt starp šīs valsts nedaudzo iedzīvotāju skaitu, ir ļoti svarīgi. Apzinos, ka daudzi nosoda mani par manu viedokli, un bieži izskan jautājums- „Kā tu vari nosodīt kādu, kurš bēg no kara briesmām, ja liela daļa Latvijas iedzīvotāju 1. un 2. pasaules kara laikā, tieši tādā pašā veidā bēga uz citām valstīm?” Esmu domājusi arī par šo jautājumu...vai Latvijas bēgļi ir izraisījuši draudus citām nācijām? Vai latvieši ir necienījuši citu valstu kultūru, uzspiežot savējo? Vai latvieši ir izturējušies vardarbīgi? Vai latvieši ir pieprasījuši lielākus pabalstus par to valstu iedzīvotājiem, kuri ir visu savu dzīvi strādājuši attiecīgajā valstī? Varbūt,ka man ir informācijas trūkums, bet nekad neesmu neko tādu dzirdējusi vai lasījusi. Neaizmirsīsim to ,ka liela daļa mūsdienu bēgļu ir vienkārši patērētāji, kuri meklē labākus dzīves apstākļus Eiropā, jeb tā dēvētie ekonomiskie migranti.
Šobrīd ir svarīgi pastāvēt par saviem uzskatiem, lai šie uzskati un viedoklis pārtaptu par reālu un ietekmīgu darbību, kas neļautu citu minoritāšu pārstāvjiem „kāpt uz galvas” mums-latviešiem. Es ticu un ceru, ka, lai gan esam maza valsts, mēs varam vismaz censties saglabāt latvisku Latviju, kuru mūsu vecāki un vecvecāki gadiem ir veidojuši tieši priekš mums.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties