Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Bēglis - draugs vai ienaidnieks?

Autora bildeAutors: Daniela Kursite / Rīgas Teikas vidusskola Vērtējums:  +0
Vērtējums:  +0
Kas ir bēglis?! Drauds vai palīgs valstij? Viedokļi un uzskati ir atšķīrīgi. Katrs ‘’bēglis” ienāk mūsu valstī ar savu kultūru un tradīcijām. Tie meklē patvērumu kādā no kara brīvā valstī. Šie cilvēki grib dzīvot mierīgu dzīvi kopā ar savu ģimeni, draugiem un sev tuviem cilvēkiem. Paliekot savā valstī ‘’bēgļi” netieši piedalās un kļūst par daļu no kara, tā ir liela iespēja zaudēt savus ģimenes locekļus. Šiem cilvēkiem tas neliekas pieņemami un viņi veic tik radikālu lēmumu – bēgt projām! Es uzskatu, ka cilvēkus nedrīkst iedalīt labos vai sliktos. Visus ‘’bēgļus’’ vieno viena problēma un mums viņiem ir jāpalīdz!
Es nevaru tieši pateikt, ka uzskatu ‘’bēgli’’ par draugu vai ienaidnieku, bet, manuprāt, ka mūsu valstij vajadzētu uzņemt ‘’bēgļus’’, jo palīdzot viņiem mēs parādam citām Eiropas Savienības dalībvalstīm, ka Latvija ir pretīmnākoša un ir gatava palīdzēt. Ir necilvēcīgi atteikt cilvēkiem, kas lūdz patvērumu, saka Ilmārs Šlāpins. Šiem cilvēkiem ir sava profesija, tie ir gatavi iegūt papīrus un palikt Latvijā, ja vien tiek dota iespēja atrast darbu un pilnvērtīgi dzīvot. Manuprāt, ja cilvēks no kādas tālas valsts ir ticis ar saviem spēkiem līdz Latvijai, tas ir uzņēmīgs cilvēks, un diezvai šo cilvēku var saukt par sliņķi!
Uzņemot ‘’bēgļus’’ pastāv arī risks! Lielākā daļa ‘’bēgļu’’ nāk no valstīm kurās risinās karadarbība. Nekad nevar zināt kas šiem cilvēkiem var ienākt prātā un ko patiesībā tie plāno atbraucot uz Latviju vai kādu citu Eiropas Savienības dalībvalsti. Ar bēgļiem valstī var iekļūt arī kontrabandisti un citi nelabvēlīgi cilvēki. “Robežai ir jābūt kontrolētai pret migrāciju, pret kontrabandistiem, bet ja mēs iedomājamies, ka “zaļos cilvēciņus” no vienas no pasaules elitārākajām specvienībām aizturēs žogs vai kas tamlīdzīgs, tad tā nebūs, tāpēc robežai jābūt arī aizsargātai,” sacīja bruņoto spēku komandieris!
Balstoties uz iepriekš minēto varu secināt, ka, manuprāt, ‘’bēgļi’’ var būt gan kā draugs, gan kā ienaidnieks. Tas ir atkarīgs no cilvēku kultūras un paradumiem. Mēs varam palīdzēt cilvēkiem kuri kara dēļ ir aizbēguši no mājām, bet kad karš viņu zemē ir galā, manuprāt, labāk tiem ir doties atpakaļ uz savu valsti! Es arī uzskatu, ka nosodīt ’’bēgļus’’ to rases vai izskata dēļ mēs nedrīkstam. Katram cilvēkam ir tiesības uz pilnvērtīgu un drošu dzīvi savās mājās neskatoties uz to no kuras valsts viņš nāk, kāda ir viņa ticība un kādā krāsā ir viņa āda!



Atsauces:
http://satori.lv/raksts/9983/Man_ari_beg li_nepatik
http://www.sargs.lv//lv/Zinas/Latvija/20 15/09/17-01.aspx#CommentBlockPart
https://youtu.be/-mCGyG5Hip4
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties