Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Bēgļi vai latvieši?

Autora bildeAutors: Karina Makrjakova / Aglonas vidusskola Vērtējums:  +25
Vērtējums:  +25
Bēgļu un patvēruma meklētāju skaits Eiropā ir sasniedzis nepieredzētu līmeni, tam ir vairāki iemesli- kara darbība izcelsmes valstī, ekonomiski vai politiski iemesli. Šie ir cilvēki meklē patvērumu, ceļus uz labāku dzīvi, taču šie meklējumi pēc miera izraisa nemieru ierastajā sabiedrībā , jo nu viss mainās. Ikdiena vairs nav tik parasta, kā var likties, pat tik mazā valstī kā Latvija notiek pārmaiņas, kas skar Latvijas iedzīvotājus.
Bēgļu uzņemšana, ir tēma, kas skar visu ES, katra valsts to dara atbilstoši savām interesēm, palīdzēt cenšas ik viens, kas kuram spēkos, to starp Latvija. Valdība 6. jūlijā 2015. g. vienojās, ka divu gadu laikā valstī tiks uzņemti līdz 250 patvērumu meklējošie , bet 10. septembrī 2015. g. tiek apsvērta doma par papildus 526 cilvēku uzņemšanu.
Šiem cilvēkiem tiks izmaksāti pabalsti, sagādātas pirmās nepieciešamības preces, tiks dots gads, lai oficiāli atzītais ‘’bēglis’’ spētu stabilizēties dzīvei Latvijā.
Taču neskatoties uz to, ko izplata presē, ka bēgļi papildinās latviešu ikdienu, ienesīs jaunas tradīcijas, zināšanas, un citādi papildinās latviešu dzīvi, sabiedrībā tas izraisa sašutumu. Daudzos tīmekļu forumos, tiek skaļi debatēts, tiek nicināta valdības attieksme.
Protams, tolerance, cilvēktiesības ,pilsoņtiesības, kas attiecināmas uz bēgļiem tiek ievērotas, tiek sarūpēta pajumte, pabalsti, izglītība, bet tiek aizmirsts par Latvijas iedzīvotājiem, kas pelna tikko šo pabalstu apmērā un nespēj atļauties to, ko spēs atļauties iebraucēji, iebraucot viņiem svešā valstī. Netiek runāts par to, ka kādam jābūt ‘’zemākā slānī’’, bet vai tas ir normāli ,ka mūsu pašu Latvijas iedzīvotāju daļa nespēj atrast darbu, izglītoties, kad patvērumu meklētājiem tas būs uz delnas pasniegts? Vai Latvijā dzimušais ir ar kaut ko sliktāks, ka latvieša bērnu pabalsts ir mazāks par atnācēja, vai nebūtu pareizi nostiprināt savu tautu, un tad domāt par to, lai aicinātu mūsu zemē citus, kas alkst pēc palīdzības tik pat ļoti, cik mēs paši? Uzskatu, ka palīdzēt pajumti un drošību meklējošiem ir cilvēka pienākums, taču iesākumā jāliek uzsvars uz valsts iedzīvotāju vides, dzīves līmeņa pilnvērtīgu labiekārtošanu, lai tas būtu pielīdzināms ES līmenim, lai nevajadzētu domāt par nākošo dienu, neskaitīt katru centu, jo rīt iespējams tā nebūs. Kad tas tiks izdarīts, tad varēs domāt par lielāku cilvēku skaitu uzņemšanu. Manuprāt, pašreiz izmitināt vairākus simtus bēgļu Latvijā būtu neapdomāti, jo paši tās iedzīvotāji imigrē uz citām valstīm darba meklējumos, šī bēgļu pieņemšana ir tikai laika jautājums, kad paši latvieši savā valstī būs minoritāte.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties