Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Cilvēks - līdzīgs bēglim

Autora bildeAutors: Антон Нужный / Rīgas 54. vidusskola Vērtējums:  +4
Vērtējums:  +4
Cilvēks - līdzīgs bēglim

Pārdomas par bēgļiem šobrīd ir svarīga tēma, jo patvēruma meklētāji jeb bēgļi ienāk Eiropā, arī Latvijā. Latvijā dzīvo dažādi cilvēki. Cilvēkiem ir atšķirīgas reliģijas, tradīcijas, uzskati, arī ārējais izskats.
Esmu dzimis Latvijā, Rīgā, esmu Latvijas pilsonis, dzīvoju Rīgā un mācos Rīgas vidusskolā. Pēc ticības esmu kristietis, pēc nacionalitātes - ebrejs. Ebreju izcelsmes dēļ ārējā izskata ziņā esmu līdzīgs Tuvo Austrumu bēglim. Daudzi Latvijas pilsoņi mani uzskata par bēgli mana ārējā izskata dēļ. Mana dzīve 2015. gadā, kad Sīrijā sākās pilsoņu karš un daudzi bēgļi sāka meklēt patversmi Eiropā, ir mainījusies. Uzreiz pēc šiem notikumiem cilvēki uz ielas sāka man pievērst īpašu uzmanību, jūtu, ka mani redzot, viņi domā: „Bēglis”.
Ir notikuši vairāki gadījumi, kad jauniešu kompānijas uz ielas nāk man klāt un nosauc par bēgli. Pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas virs Ēģiptes, terora akta Parīzē un asiņainajiem notikumiem Sīrijā cilvēki uz ielām sāka man pievērst vēl lielāku uzmanību. Cilvēki uz mani sāka skatīties naidīgi, daži ar bailēm, citi pat izvairās. Sabiedriskajā transportā neviens nevēlas man sēdēt blakus, vecāki cilvēki nesēžas, ja es piedāvāju viņiem vietu.
Vienreiz, ejot pa A.Čaka ielu, sajutu, ka kāds man iesit pa muguru. Atskatījos un redzēju, ka tur bija 6 – 8 liela auguma jaunieši. Viņi sāka mani grūstīt, vilka aiz vējjakas, skaļi kliedzot: „Bēglis, islāmists! Projām no Latvijas!”.
Es nobijos ne pa jokam. Kliedzu viņiem pretī, centos pierādīt, ka neesmu bēglis, esmu dzimis Latvijā, esmu pilsonis, rādīju savu skolēna e-talonu ar saviem personas datiem. Mani atlaida un teica: „Atvaino, tu esi līdzīgs bēglim islāmistam.”
Arī mani klasesbiedri bieži joko, ka esmu islāmists. Mani tas aizvaino, jo man ir pazīstami cilvēki, kuri tika nogalināti teroraktos.
Kā lai es dzīvoju savā dzimtenē? Atrodoties ārpus mājas vienam pašam, man jābaidās, jāuzmanās no savas valsts pilsoņiem tikai ārējā izskata dēļ. Domāju, ka šī problēma var būt aktuāla arī citiem Latvijas pilsoņiem, kuri ārējā izskata ziņā ir līdzīgi patvēruma meklētājiem no Tuvajiem Austrumiem.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties