Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Bēgļi

Autora bildeAutors: Jana Jasmane / Krimuldas vidusskola Vērtējums:  +0
Vērtējums:  +0
Bēgļu un patvēruma meklētāju skaits Eiropā ir sasniedzis nepieredzētu līmeni un arvien lielāks skaits cilvēku meklē veidus, kā iekļūt Eiropas Savienībā. Citi cenšas pielāgoties kā automobīļa sēdekļi, bet atkal citi lien zem vilcieniem un turās visu ceļu, lai tikai tiktu pāri Eiropas Savienības robežām!
Latvijā, aktuālākais jautājums ir tāds :”Vai pieaugošais bēgļu skaits, var kļūt par vislielāko 21.gs. problēmu?”Šos jautājumus nepārstāj atkārtot un tie skan katru dienu ar vien skaļāk un skaļāk.
Šogad bēgļu skaits visā Eiropas Savienībā tika reģistrēts , aptuveni 60 miljonu cilvēku un tie ir:
• Sīrija (45%)
• Avganistāna (13%)
• Īrija (2%)
• Ukraina(23%)
• Irāka(7%)
• Āfrika(10%)
Vairākums iedzīvotāji Latvijā un vispārīgi visā Eiropas Savienībā uzskata, ka „Bēgļu” ienākšana Latvijā un Eiropas Savienībā tiks izjaukta visa sociālā kārtība, kultūra un tā valoda, kas jau tā Latvijā ir jau samaitāta.
2014. gadā tika reģistrēti 42,5 tūkstoši cilvēku kas bēga. Tas ir 1.dienas laikā.
Ir aprēķināts, ka 60%-70% iedzīvotāju bēg no savas valsts tikai dēļ kara darbības, 20%-25% dēļ Pilsoņu kara, 1%-15% dēļ teroristu uzbrukuma. Viss biežāk viss šis notiek Sīrijā, Avganistānā un Irākā.
• Sīrija(63%)
• Avganistāna(33%)
• Irākā(4%)
Šogad Eiropas Savienībā tika ielaisti 300miljonu bēgļu, kam nevajadzētu rast lielas problēma, jo tie ir nieka 0,03 no visiem 740 miljonu iedzīvotājiem.
Vācijā un Zviedrijā ir uzņemti vairāk nekā 50% no visu iedzīvotāju skaita. Tiek minēts arī tas, ka uz katru bēgli dienā tiek izdoti 50 Ero, lai spētu tos uzturēt un, lai tie spētu izdzīvot.
Sākot ar nākamā gada Februāri un Martu, Latvijā tiks uzņemti bēgļi, kaut Latvijas iedzīvotāji cīnījās par to, lai bēgļi neienāk Latvijā, jo viņi nav apmierināti ar to ka pabalsts bēgļiem ir no 250Ero – 350Ero, bet bērnu nauda ir 70Ero. Iedzīvotāji skaidri lika saprast ka nevēlas redzēt un strādāt ar savām minimālajām algām tikai viņu dēļ, kaut internetā bija izlikts bildes ka katram bēglim ir pa Iphone klēpjdatoram, planšetdatoram un protams telefonam, kā arī daudzas dārgas dārglietas.
Cilvēki izteica viedokli, ka viņi šīs lietas varētu pārdot, jo katrs no šiem Iphone tehnoloģijām maksā pie 2000Ero... Kāpēc viņiem ir jādzīvo uz valsts rēķinu?
Biju aptaujājusi vairākus cilvēkus savā daudzstāvu mājā kur apkopojums iznāca šāds!
1.Ko jūs domājat par bēgļiem un tagadējo situāciju?
a. Neko nedomāju(75%)
b. Tas ir drausmīgi, ka viņiem nav vairs māju(25%)
2. Vai Jūs uztrauc tas, ka, ja bēgļi ienāks Latvijā, tie izbojās visu sociālo kārtību?
a. Man tas neinteresē, jo mums jautā viņa ir sabojāta(20%)
b. Es vēlētos, lai vispār bēgļi neienāk Latvijā (40%)
c. Jau ar to, ka bēgļus taisās ievest, jau liek izbojāt visu sociālo kārtību(40%)
3.Ko jūs domājat par viņu pabalstiem un bērnu naudu kuru taisās valsts sniegt viņiem?
a. Kāpēc viņi nevar savas tehnoloģijas pārdot, būtu tad labi dzīvojuši!(51%)
b. Tas nav pareizi, ka mums Latviešiem bērnu nauda par bērnu ir knapi 30Ero, bet viņiem 70 un augstāk, tas, ka pabalstu naudu ir knapi 200ero, bet viņiem gandrīz 400Ero mēnesī...(49%)
Nu lūk, es biju aptaujājusi visus kurus varēju sev kaimiņus un sanāca šāds iznākums, secinām, ka mēs gribot, negribot vajadzēs pieņemt to. Kaut vai vairums cilvēku to nevēlas, lai bēgļi ienāk un viņiem neapmierina tas ka valsts maksā vairāk viņiem nekā Latvijas iedzīvotājiem, viņiem nāksies ar to sadzīvot un pat iespējams nākotnē veidot streikus.


Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties