Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Vai tu jūti, kā izturies pret citiem?  (1)

Autora bildeAutors: Sanija Ita... Krēķe... / Talsu Valsts ģimnāzija Vērtējums:  +51
Vērtējums:  +51
Kāpēc cilvēki ir tādi egoisti? Kāpēc tie domā tikai par to, kā pielāgoties baram vai kā atstāt labu iespaidu uz citiem, lai tikai pašam nebūtu problēmas? Zināt, dažreiz es jūtos kā zoodārzā- zoodārzā, kurā ir tikai lauvas un gaļa. Lauvas, proti, ir tie cilvēki, kuri jūtas kā pasaules naba, paši galvenie un izskatīgākie, bet gaļa diemžēl ir tie cilvēki, kas šajā pasaulē neiederas, kas nav pieņemti vai saprasti. Tā ir lauvu gaļa. No tās viņas barojas.
Tu redzi- pa ielu iet cilvēks. Bet ne jau parasts cilvēks. Tas cilvēks ir neparasts, ar savu gaitu un izskatu. Mēs šos cilvēkus saucam par ‘’slimiem’’, kaut gan viņi nav slimi, viņi ir tikai mazliet savādāki. Un tad tu jūties varens, tu jūties tā, it kā tev kaut kas būtu jāpasaka, jāparāda, ka esi pārāks par to cilvēku. Tu sāc viņu apsmiet, apvainot, tas nekas, ka viņš gāja tikai garām, pat nepaskatoties uz tevi, bet tu savā draugu barā juti kā pienākumu darīt kaut ko, teikt, bakstīt. Kāpēc? Daudzi uzdod šo jautājumu. Kāpēc tu aizvaino tos, kuri ir mazāki, bezpalīdzīgāki par tevi? Kāpēc tu liec viņiem justies slikti? Vai tiešām šis ir tas veids, kā izcelties? Kā tikt pieņemtam? Nē. Tu zem sevis roc egoisma un iedomības bedri. Ja tā turpināsi, ārā netiksi.
Bet ne jau visi cilvēki grib būt tādi. Daudz retāki ir tie cilvēki, kurus es dēvēju par eņģeļiem. Kāpēc tieši eņģeļi? Lūk, tāpēc, ka viņi jūt, ka viņu pienākums ir aizstāvēt to nevarīgo būtni, kura tagad tiek pakļauta citu apvainojumam. Šie cilvēki nav egoisti. Viņi zina, kā jūtas otrs cilvēks, un viņi grib palīdzēt. Eņģeļi tā dara. Dažreiz kaut viens vārds, viena darbība var palīdzēt cilvēkam justies drošāk. Vai tā nav labākā sajūta pasaulē, kad tu zini, ka tev uzticas, uz tevi paļaujas?
Ir arī tādi cilvēki, kuri izvēlas ne aizvainot otru, ne palīdzēt, kad kaut kas notiek ne tā, kā vajadzētu. Viņi ir neitrāli. Uz šādiem cilvēkiem neviens neatskatās. Viņi nevēlas pievērst sev uzmanību, jo tas nav vajadzīgs. Viņi dara tikai to, kas interesē. Par to, kas notiek apkārt, ir pilnīgi vienalga. Šie cilvēki prot veidot savu dzīvi un nebojāt, nejaukties otra dzīvē. Tas ir apsveicami, ka tu spēj koncentrēties tikai uz to, kas tev vajadzīgs. Bet tomēr no otras puses nedrīkst izolēties no pasaules un dzīvot tikai sev. Vajag palīdzēt viens otram.
Mēs katrs izvēlamies, kā izturēties pret otru, ko teikt viņam, kā palīdzēt vai, ko nodarīt pāri. Tas ir katra paša cilvēka izvēlē. Bet katru reizi, kad kaut ko nodarām, mums ir jāaizdomājas, kā tas cilvēks tagad jūtas vai kā justos tu, ja būtu viņa vietā. Mums nav grūti izvēlēties būt tam, kas palīdz, vai tam kas nodara. Bet tev ir jāliek cilvēkam justies labi, nevis slikti. Neesi tas cietsirdīgais cilvēks, kas savā dzīvē noteikti daudz nesasniegs. Šī pasaule negriežas tikai ap tevi, tev ir jāpalīdz arī citiem dzīvot normāli. Tāpēc izvēlies- esi eņģelis vai lauva.
Komentāri
ilze anstrauta11.03.2014. 12:00
Ļoti iejūtīgi! Priecājos, ka Tev nav sveša empātija.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties