Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Manas sajūtas stāsts: klusums (1)

Autora bildeAutors: Krista Solovjova / Rīgas Valsts 1. ģimnāzija Vērtējums:  +81
Vērtējums:  +81
Es dziļi ievilku elpu. Klusums sāka šķist biezs un pieplidīts kā mannas putra, ko ielietu dzīves bļodā. Tas vēlās pāri arī man, pārņemdams ik domu, ik šūnu, visu ārpasaules zumēšanu, līdz palika tikai – tas.
Ar katru elpas vilcienu šī sajūta auga un auga, līdz jau nevaldāmi tā iespiedās visdziļākajos apziņas stūrīšos, neiespējami bija tai pretoties. Kā lellīte es turpināju sēdēt nekustīgi, tikai elpojot un samirkšķinot acis. Neiespējami!
„Es esmu dzīva,” es sev centos pateikt, „man ir arī balss.” Bet piepildījums augot neatstāja vietu pat domām, man nebija laika runāt, kustēties. Es biju īsta. Klusumā pirmo reizi manā dzīvē bija arī miers. Klusums vairs nebija apātija, tukšums domās; klusums nepieprasīja tā pārtraukšanu ar skaļiem smiekliem par neērto brīdi; klusums mīlēja. Mīlēju es.
Neizsakāmi spoži manī iemirdzējās saule, neizsakāmi augstiem, daiļiem un putojošiem viļņiem man pāri vēlās jūra, kurai nebija nosaukuma. Es, pat nedomādama, ka man vajadzētu reaģēt kā citādi, ļāvos. Iegrimu putās, veldzējos saulstaros, peldējos klusumā. Es atdevos jūrai. Miers, piepildījums, svētlaime, uzticēšanās – tie klusumā sadevās rokās un sastājās ap mani kā vairogs pret dzīves nebūšanām.
Es zinu, ka mani saprata. Un zinu, ka nekad man vairs nebūs bail no klusuma. Un ka cilvēki mani vairs nespēs sagraut, jo nu man ir sava svētnīca. Šis mirklis, tik garais, laika līnijā izplūdušais punkts, man piederēs vienmēr. Lai ko arī atņemtu. Es vairs neļaušu izpostīt sevi. Man ir, kam ticēt.
Komentāri
Sarmīte Šmite (Zvaigzne)10.03.2014. 22:33
Krista, cik ļoti labi zinu par ko tu runā.
Tēlaini, ar sajūtu ar smaržu un ....varbūt, ka vārdi šoreiz ir lieki, jo pateikts ir tik daudz...!
Paldies!

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties