Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Manas sajūtas stāsts (6)

Autora bildeAutors: Ieva Kalniņa / Jelgavas Spīdolas ģimnāzija Vērtējums:  +302
Vērtējums:  +302
Cilvēki ikdienā piedzīvo daudz sajūtu - cits vairāk, cits mazāk. Kāds spilgtāk, kāds ne tik spilgti. Ir cilvēki, kuri ir sajutuši tās lielās un vārdiem neizpaužamās sajūtas, kad paveikuši ko nozīmīgu sev vai citiem- satikuši kādu slavenību, uzkāpuši Everestā, ieguvuši godalgotu vietu kādā pasaules mēroga olimpiādē vai pārlidojuši pāri Klusajam okeānam. Šis stāsts nav par tiem ļaudīm, tas ir par kādu mazu meitenīti Ievu.
Viņai bija seši gadi, kad mamma viņu nolēma aizvest uz teātra bērnu studijas atlasi. Viņa pat nezināja, kas tad īsti tas teātris ir, bet bija priecīga, ka varēs tajā piedalīties. Apņēmības pilna, meitene sāka mācīties dzejoli. Patiesībā, tas nemaz nebija grūti. Ievai iemācīties dzejoļus un jebkādus citus tekstus bija diezgan viegli, jo viņai tas patika.
Pienāca lielā diena. Meitene, uztraukusies kā vēl nekad, iegāja istabā. Tur sēdēja jauks vīrs un lūdza, lai viņa nodeklamē dzejolīti, ko bija iemācījusies. Vēderā lidinājās taureņi... Nē, tie nebija taureņi - tas bija kaut kas lielāks. Pa muguru skrēja skudriņas, un galvā sitās reibinošā teātra atmosfēra. Dzejolis bija par brūklenēm, tas bija diezgan garš (ņemot vērā Ievas jaunumu). Pirmo pantiņu norunājusi, viņa laimīga paskatījās vīra sejā, jo iepriekš, uztraukuma ietekmē, viņa bija lūkojusies uz milzīgo puķupodu telpas malā, puķe bija sarkana , koša un uzmanību saistoša. Sapratusi, ka vīra seja ir laipna un mīļa, viņa dzejoļa turpinājumu norunāja, skatoties vīram acīs.
Vērotājs, sajūsmas pilns, iesmējās un aplaudēja. Kamēr viņš stāstīja, cik ļoti Ieva viņu pārsteidza ar savu apņēmību, jo, tik jauna būdama, viņa iemācījās un skaistāk par daudziem pieaugušajiem norunāja šo dzejoli, meitene sāka iemīlēt teātri. Viņa sajuta teātra gaisu savos matos, teātra balsis savās ausīs un teātra degsmi savā sirdī. Viņa skaidri apzinājās, ka šī noteikti nav pēdējā reize, kad atrodas šajā ēkā.
Tā meitene biju es pirms deviņiem gadiem - maza un apņēmības pārņemta. Un ticiet vai nē, bet tās pāris minūtes, kuras pavadīju, deklamējot šo dzejoli par brūklenēm, man bija ļoti nozīmīgas, jo tieši šīs minūtes ietvēra to sajūtu, kuru tik ļoti iemīlēju - teātra mīlestības sajūtu. Un varbūt tieši tāpēc es vēl joprojām regulāri ierodos un uzstājos šajā ēkā - teātrī.
Komentāri
Mihails Knuplis28.02.2014. 20:54
Laba eseja.
Gunta Micāne28.02.2014. 13:50
Ievas eseja man patīk. Saista meitenīgais pārdzīvojums, interesantas detaļas( sarkanā puķe, vīrs, kurš klausās, patiesais pārdzīvojuma apraksts) Esejā nav nekā lieka, nav novirzes no atmiņām par tā brīža sajūtām, Saklausāms prieks par sev tuvo mākslas veidu - teātri. Interesanti atklāts brīdis, kad viena dzejoļa norunāšanas brīdī pārdzīvojums ir tik liels, ka tas iespaido turpmāko dzīvi.
Lai veicas, Ieva!
Sarmīte Freimane27.02.2014. 22:43
Jauki, ka esi ko tādu piedzīvojusi un spēj par to pastāstīt citiem :) Dažas sajūtas ir tik spēcīgas, ka tās ar vārdiem nemaz nevar izteikt. Tavā esejā ir nojaušams arī vārdos nepateiktais... Veiksmi!
Luīze Kalniņa 26.02.2014. 23:06
Riktīgi laba eseja. Pēc esejas izlasīšanas pieķēru sevi pie domas, ka atceros laiku, kad es gāju teātrī, man tas ļoti pietrūkst un gribas atsākt iet. takā tava eseja trāpīja mērķī. :) skaista.
Jolanta Fiļimonova24.02.2014. 17:52
super! (hug)
Katrīna Sakalauska 23.02.2014. 20:23
Ļoti skaista eseja! Šī eseja parāda, cik ļoti šī meitene mīl savu nodarbošanos! Labs darbs, Ieva!

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties