Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Latvijas rota

Autora bildeAutors: Silva Purina / Dobeles Valsts ģimnāzija Vērtējums:  +6
Vērtējums:  +6
"Latvijas rota" tas var rosināt daudz domas. Tie arī var būt Latvijas karavīri, bet man tas izsaka ko citu. Tas man atgādina par kaut ko, kas padara Latviju skaistu. Uzskatu, ka mūsu valsts rotas ir zaļie meži, graciozās upes un neparastie ezeri.
Latvija no augšas izskatās kā mazs, zaļš pleķīts. Kas gan šo pleķīti padara zaļu un tik īpašu? Mana atbilde ir meži. Katru reizi kad brauc uz kādu Latvijas vietu visapkārt var redzēt zaļo rotu. Daudzi uztraucas par ceļiem vai celtnēm Latvijā, bet vairāk vajadzētu uztraukties par mūsu kuplajiem mežiem. Visapkārt tos izcērt un ar katru dienu tie sarūk. Ja cilvēki tajos mestu mazāk atkritumus tie būtu daudz tīrāki un skaistāki. Jo ņemot vērā mūsdienu piesārņojumu Latvijā ir ļoti tīrs gaiss pateicoties mežiem.Katru reizi kad uz Latviju atbrauc, kāds citu zemju iedzīvotājs viņa vārdi ir; ''Cik Latvija ir skaista un zaļa valsts!'' Kāpēc ārzemju iedzīvotāji to redz, bet paši iedzīvotāji ne?
Kaut arī Latvijā ir daudz meži nevar aizmirst par ūdeni, jo arī tas ir dabas sastāvdaļa.Pie ūdens pieskaitāmas ir upes. Latvijā ir daudz lielas un ievērojamas upes, bet ir arī mazas. Parasti skolās stāsta par upēm kurām Latvija var lepoties, piemēram Daugava vai Gauja. Doties par mazajām upītēm daudzi ir aizmirsuši. Katrs iegaumē savas pilsētas upes, kas arī parasti ir mazās upes. Lielākā problēma ir tā, ka mūsdienās upēm ceļ aizsprostus, dambjusun pārok mazās upītes kuras jau ietekmē arī lielās. Mūsdienās arī ļoti populāra problēma ir lielasi piesārņojums, kas nāk gan no cilvēku mitekļiem, gan rūpnīcām. Kopā šie visi faktori samazina peldvietas un pasliktina zivju dzīvi. Tas noved pie situācijas, ka cilvēki un zivis nav apmierinātas. Līdz ar to samazinās zivju pārtikas resursi un ūdens augu valsts. Neskatoties uz to visu ir arī labas lietas. Latvijā ir daudz zivju šķirnes. Mūsu valstī nevalda sausums, tāpēc mums nav jaustraucas par ūdens krājumiem. Pats galvenais Latvijaij ir upes par kurām priecāties.
Pie ūdens ir pieskaitāmi arī ezeri kuros var gan peldēties, gan labi pavadīt laiku. Tāpat, kā upes ir mazi un lieli ezeri. Vispopulārākais un teikām bagātākais ir Burtnieku ezers. Lielākā daļa ezeru Latvijā ir dziļi, tāpēc arī visbiežāk izdomā nostāstus par kādiem nogrimušiem dārgumiem vai pilīm. Latvijaij vajadzētu lepoties ar ezeru skaitu, jo ņemot vērā Latvijas mazo teritoriju mums ir daudz ezeri. Ir valstis kuras ir lielas, bet ezeru ir ļoti mazs. Mums aŗi ir jāpriecājas, ka mūsu ezeros dzīvo radības, kas nav kaitīgas. Siltajās zemēs ir haizivis, medūzas, kas nav tik draudzīgas kā asari vai laši.
Latvijā ir daudz meži, upes un ezeri. Man šķiet tas ir ļoti jauki, jo mums no tā ir tikai labums- daudz koki, tīrs gaiss, kvalitatīva pārtika utt. Latvijā arī klimats nav tik garlaicīgs tikai plus divdesmit grādi. Ziema taču arī ir jautra! Jaātceras arī tas, ka par šo zemi ir atdotas dzīvības, un tas viss tikai tāpēc lai mums viss tas būtu. Man liekas tie ir pietiekami labi iemesli lai mīlētu šo zemi.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties