Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Sports Latvijā. (3)

Autora bildeAutors: Kārlis Mežsēta / Stelpes Pamatskola Vērtējums:  +75
Vērtējums:  +75
Mans izvēlētais temats ir sports Latvijā , jo mani interesē sports un tā attīstības vēsture Latvijā.
Latvijas sportistiem ir lieli panākumi starptautiskā mērogā. Pirmais latviešu sportists kurš izcīnīja medaļu bija Haralds Blaus (Stenda šāvējs). 1935. gadā Latvijas vīriešu basketbola izlase kļuva par pirmo Eiropas čempionvienību. Finālspēlē latvieši ar 24:18 uzvarēja Spāniju.
Lielākie panākumi tika sasniegti PSRS laika periodā ,kad bija tādas komandas kā Rīgas TTT , VEF , ASK , DINAMO , Radiotehniķis, Daugava, Celtnieks u.c. Tā laika labākie spēlētāji bija Uļjana Semjonova , Valdis Valters , Jānis Krūmiņš , Maigonis Valdmanis (Basketbols) , Helmuts Balderis ,Sergejs Žoltoks u.c ( Hokejs) , Jānis Dāliņš , Jānis Lūsis , Inese Jaunzeme , (Vieglatlētika), , Jānis Ķipurs (Bobslejs) , Vera Zozuļa (Kamaniņu sports) , Ivans Klementjevs (Airēšana).
Šie cilvēki ir galvenie Latvijas sporta attīstības kaldinātāji , jo tagad daudzi no viņiem ir treneri , asistenti utt.
Mūsdienās Latvija ir plaši zināma Pasaulē , jo mums ir tādi klubi kā atjaunotais Rīgas Dinamo , Rīgas VEF , u.c. Un mums ir Pasaulē zināmi sportisti ,kas ar smagu darbu , gribas spēku un mērķi ,sevi parāda citiem ,cīnās par pirmajām vietām.
Visspilgtākais piemērs ir brāļi Dukuri . Martins Dukurs , pašreizējais Eiropas un Pasaules čempions ,2010.gada Olimpisko spēļu vicečempions. Viņš savus tuvākos konkurentus divu braucienu summā apsteidz vairāk kā par sekundi , kas skeletonā, kur parasti cīņas notiek simtdaļās, ir ļoti liels pārsvars. Kā bija rakstīts ziņu portālā , ''44.nedēļa" :Konkurenti cer uz M.Dukura kļūdu ,citu iespēju nav.'' Šis teikums tikai apliecina to ,ka ar smagu darbu , mērķi un neatlaidību ir iespējams viss. Laikam viņš dzīvo pēc likuma ''NNN'' ,kas nozīmē : Nav Nekā Neiespējama. Tomass Dukurs pašlaik ir sava brāļa ēnā. Bet brauc pietiekoši labi , stabili pirmajā pieciniekā. Brāļus Dukurus atpazīst visā Pasaulē , vismaz tur, kur skeletons cieņā.
Pagājušās vasaras Olimpiskās spēles mums deva divas godalgas . Māris Štrombergs izcīnīja pirmo zelta medaļu Olimpiskajās spēlēs Latvijai kā arī kļuva par pirmo Olimpisko čempionu BMX disciplīnā. Ainārs Kovals ar pēdējo metienu izcīnīja 2.vietu un sudraba medaļu. Vēl pie medaļu ieguvējiem un augstiem sasniegumiem varētu minēt daudzus cilvēkus - Viktoru Ščerbatihu , Romānu Vainšteinu , Jeļenu Prokopčuku , Inetu Radēviču u.c..
Manuprāt , visvairāk zināmais latviešu sportists ir Sandis Ozoliņš , kurš 1996.gadā izcīnīja Stenlija kausu , augstāko trofeju hokejā. Vēl gandrīz tas izdevās Karolīnas Hurricanes ar Artūru Irbi vārtos ,bet diemžēl mērķis apstājās pie septītās finālspēles kurā pārāka izrādījās Detroitas Red Wings komanda.
Priecē tas ,ka no tik mazas valsts kā Latvija nāk tik daudz sportistu, kas Latvijas vārdu spodrināja , spodrina un spodrinās Pasaulē. Jebkuram kurš trenējas ir iespēja kļūt par nākamo Balderi , Valteru , Štrombergu , bet ir nepieciešams ieguldīt smagu darbu , jo bez tā nebūs panākumu. Dzīvojam pēc likuma ''NNN'' un atbalstam savējos. Kopā viss ir iespējams! :)
Komentāri
Safārs Hadžimoratovs12.12.2011. 15:27
:D Tā tik turpināt ;D
AGNESE GRIGALE10.12.2011. 22:37
Man patīk. :)
◄▬▬▬Alise.. Lāce10.12.2011. 22:29
Labs rakstiņššš.. (panda)

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties