Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Mana dzimtene - Latvija!

Autora bildeAutors: Viktorija Varakina / Rīgas Purvciema vidusskola Vērtējums:  +6
Vērtējums:  +6
Ja paskatīties uz Latvijas karti, tad, salīdzinot ar citām valstīm, viņa izskatās daudz mazāka. Es domāju, ka mērogi nav tik svarīgi, ja tevī ir ieaudzināta dzimtenes mīlestība. Latvija dalās četros reģionos un katrs no tiem ir brīnišķīgs. Katrā reģionā cilvēkiem ir valodas paveids –dialekts. Latvija ir pazīstama ar daudzām īpatnībām.
Kurzeme ir slavenu arhitektūras meistardarbu reģions. Kurzeme ir izslavēta ar Jaunmoku pili, Riežupes smilšu alām un ar citiem skaistiem objektiem. Zemgale ir pazīstama ar slavenām pilīm, muzejiem, dārziem, mežiem un dabas parkiem. Latgale ir kultūrvēsturisks novads Latvijā, pazīstams ar gaišziliem ezeriem un ar Sauleskalnu, no kura virsotnes paveras plaša un krāšņa apkārtnes panorāma – tuvākās un tālākās apkaimes, ezeri mijas ar birztalām, druvām, bet pie apvāršņa tie saplūst ar debesu zilgmi. Vidzemē atrodas Gaiziņkalns – augstākais punkts Latvijā. Latviešu slavenais gleznotājs Purvītis tēloja Vidzemes ainavu, kā Latvijas kompozīcijas zelta vidu ar tās pakalniem, spilgtām debesīm un ar visu skaisto.
Pie Baltijas jūras krastiem atrodas pasakainā Jūrmala, uz kurieni atbrauc atpūsties un uzlabot savu veselību daudz cilvēku. Cik brīnišķīga ir Siguldа ar tās nesalīdzināmo dabu, īpaši rudenī. Ar laiku Latvija kļūs vēl debešķīgāka!
Rīga - ir Latvijas sirds. Pašā galvaspilsētas centrā slejas lepns piemineklis - mūsu valsts brīvības simbols. Vecpilsēta ir īpaši brīnišķīga. Doma laukums un ērģeles ir zināmas visā pasaulē. Daugava- Latvijas lielākā upe, kura nes savus ūdeņus ļoti tālu, ir ļoti pazīstama.
Katru gadu Rīgā vasaras laikā tiek svinēti nacionālie svētki. Cilvēki no visiem reģioniem brauc uz Rīgu, lai parādītu savu dejas un dziedāšanas mākslu. Svētku laikā, var vērot, ka tauta ir vienota un kā ļaudis mīl savu zemi.
Nepietiks visas dzīves, lai apmeklētu visas izbaudītās un nepazīstamās vietas Latvijā.
Tūristi, kuri apmeklēja Latviju, teica, ka viņi bija skaistuma gūstā un brauc prom ar cerību atgriezties šurp vēlreiz.
Latvija ir slavena ar savu kultūru, miermīlību, garīgām vērtībām, daiļradi un arhitektūru. Gadsimtu gaitā mani sentēvi dzīvoja Latvijā. Es piedzimu Rīgā un esmu ļoti laimīga, ka mana Dzimtene ir Latvija.
Daudz dzejnieku slavināja Latviju. Piemēram, dziesmā ‘Pie Gaujas’ ir rindas, kuras simbolizē tautas patriotismu.
Latvietis esmu, latvietis būšu,
Latvietis mūžam palikšu,
Un par savu tēvu zemi
Savu galvu nolikšu.

Gan vecos laikos, gan mūsdienās, gan nākotnē mūsu tauta mīlēs vienmēr. Es ceru, ka himnas ‘Dievs, svētī Latviju’ vārdi skanēs mūžam.




Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties