Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Saudzē Latvijas vitamīnus!

Autora bildeAutors: Anastasija Beļnikova / Daugavpils J.Pilsudska Poļu vidusskola Vērtējums:  +7
Vērtējums:  +7
Sakiet, lūdzu, vai jums garšo multivitamīnu sula? Laikam pārsvarā visi sacītu, ka jā. Gadās arī alerģija uz tāda veida dzērieniem. Tas gan. Tomēr man tā tiešām garšo. Nereti esmu domājusi, ka tādā sulā ir ko papētīt – katru individuālo sastavdaļu, tās būtību, ko tā dod. Savā ziņā tāda ‘sula’ ir arī ikviena valsts, Latviju ieskaitot. Tik daudz ir augļu veidu pat mūsu nelielajā ‘pasaules sulas glāzē’, ka to vērts izzināt un par to uzzināt.
Jebkurš auglis vai dārzenis dod cilvēka organismam noteiktus vitamīnus. Kultūra, piemēram, satur lielu daudzumu A vitamīna, kas veicina garīgo attīstību, pasargā cilvēku no degradācijas un attīsta viņa spēju pretoties nelabvēlīgiem vīrusiem. A vitamīns ir arī svarīgs redzei – pateicoties kultūrai mēs saskatām patiesās vērtības. Tātad varu secināt, ka Latvijas ‘sulā’ kultūra ir ar vitamīniem bagāts burkāns.
Pārsvarā katrā multivitamīnu sulā ietilpst apelsīni, kas sniedz C vitamīnu. Šo augli mūsu gadījumā pārstāv cilvēki, kas ir līdzās. Kaut gan mums var nepatikt pati vieta, kur atrodamies, tomēr to mīlam tādēļ, ka šeit ir tie, kuri mums svarīgi. Tuvinieki un draugi, tāpat kā apelsīni, spēj uzlabot garastāvokli un pat izārstēt slimības. Kad grūtajā brīdī dvēselē rodas brūces, tuvie cilvēki palīdz tām sadzīt, līdzīgi C vitamīnam. Vispār bez tā cilvēks nespēj ne tikai dzīvot, pat vienkārši eksistēt. Uzskatu apelsīnus par vienu no svarīgākajām ‘sulas’ sastāvdaļām.
Dažkārt multivitamīnu sula satur arī ananāsus. Šo augli mūsu gadījumā pārstāv valoda, kas jebkuras valsts ‘sulā’ ir obligāta, jo bez ananāsiem tā vienkārši nesanāks. B vitamīns, kuru tie satur, stiprina nervus. Tāpat ar valodu – ja mēs to protam un attīstam, tad spējam sazinaties ar citiem un esam mierīgi, ka nepaliekam vientuli. Tādējādi nervi ir drošībā. Bagāta un kopta valoda padara glītāku arī izskatu. Esmu to pieredzējusi personīgi! Tapēc, lūdzu, nepiesārņosim valodu ar holesterīnam līdzīgu žargonu.
Neviena apkārtne nav iespējama bez dabas. Tā līdzinās arī ananāsiem - nomierina un stiprina nervus, palīdz labāk izstatīties un atslogo organismu. Toties man daba asociējas vēl ar vitamīnu K, ko satur kivi. Tas nepieciešams veseliem zobiem un kauliem, dzīvesspram. Latvijas kivi palīdz pēc smagās nedēļas, atgūt enerģiju turpmākam darbam. Savu dzīvi nevaru iedomāties bez dabas, tāpat arī bez valodas, kultūras un, protams, tuviem cilvēkiem.
Nonāku pie slēdziena, ka nespēju būt laimīga bez tā, kas man ir. Laimīgu mani padara nevis izejviela, bet tas, ko spēju no tās saražot. Mēs un vienīgi mēs gatavojam savas valsts sulu, kuru vēlāk arī dzersim. No mums atkarīgs - vai tā uzlabos un stiprinās mūsu veselību un dzīvesprieku vai ne. Tāpēc centīsimies kopīgiem spēkiem saudzēt Latvijas vitamīnus! Kopsim un neaizmirsīsim latviešu valodu, jo ta tiešam ir skaista. Radīsim un pētīsim kultūru, lai būtu, ko nodot nākamajam paaudzēm. Cienīgi izturēsimies pret Māti Dabu, kura lolo un audzina mūsos skaistā un cēlā sajūtu. Galvenais – mīliet tos, kuri patiesi mīl jūs! Tagad. Neklusējat, ja kāds ir jums ir svarīgs, ja jums patīkami pavadīt laiku ar šo cilvēku... Un, protams, ceļojiet pa Latviju! Jo kā tad pētīt ‘sulu’ kopumā, ja nenogaršo atsevišķās tās pilsētas? Katrā gan apelsīni, gan kivi, gan burkāni un pat ananāsi garšo citādāk. Jo vairāk pievēršam uzmanību sastāvam, jo kvalitatīvāku produktu iegādāsimies. Pie tam gatavot mākam arī paši... Vārdu sakot, dzersim multivitamīnu sulu! ;)
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties