Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Labie darbi Latvijā.

Autora bildeAutors: Monta Masa / Lubānas vidusskola Vērtējums:  +1
Vērtējums:  +1
Mēs dzīvojam laikā,kurā ļoti lielu daļu mūsu ikdienas aizpilda masu saziņas līdzekļi - internets,radio,televīzija. Ikdiena bez tiem nav iedomājama,bet mūsdienās tajos ir pārāk daudz negatīvas informācijas. Mēs esam spiesti to dzirdēt, un liekas, ka pasaulē nav nekā laba: Kāpēc par labo nerunā tik daudz,cik par slikto? Latvijā ir ļoti daudz labdarības akciju,piemēram, "Eņģeļi pār Latviju," "Labie darbi," "Sasildīsim Latviju!," taču tās bieži aizēno negatīvā informācija.
Patiesībā Latvijā ir ļoti daudz labu darbu, par kuriem ir vērts atgādināt un stāstīt. Vispirms jau LNT, Swedbank, Ziedot.lv un "Rimi" labestības akcija "Eņģeļi pār Latviju." Tās mērķis ir finansiāli palīdzēt slimiem bērniem un viņu vecākiem. Tajos gados mēs esam saziedojuši vairāk kā miljons latu un palīdzējuši 456 bērniem. Man atmiņā palikuši Rūtas Dimanta, labdarības portāla Ziedot.lv vadītājas, vārdi,ka ar savu ziedojumu katrs iedzīvotājs var kļūt par sargeņģeli kādam slimam bērniņam. Tuvojoties Ziemassvētkiem, jau ceturto gadu pēc kārtas tiek rīkota šī akcija. Uzskatu,ka ziedošana katram ziedotājam ir dāvana sev par labi padarītu darbiņu.
Ļoti daudz esmu dzirdējusi un atbalstījusi labdarības projektu "Labie darbi", kuru sponsorē SMScredit.lv. Lai saņemtu finansējumu, kura apmērs ir līdz 2000latu, ir jāuzraksta projekts, kuru var iesniegt gan individuāli, gan kolektīvi. Projekta mērķis ir gūt personīgo attīstību un profesionālo izaugsmi. Esmu dzirdējusi,ka viens projekts ir atbalstīts Jaunkalsnavas pamatskolai, arī mana radiniece Ramona saņēma atbalstu ģitāras iegādei. Es lepojos ar to,ka mana māsa strādā finansu iestādē SMScredit, kur no katra atmaksātā kredīta 50 santīmi tiek ziedoti labdarībai. Uzskatu,ka šīs projekta veidotāji domā par cilvēku labklājību, izaugsmi un jaunām iespējām.
Vēl viena mazāka,taču arī ļoti noderīga ir akcija "Sasildīsim Latviju!," kurā iedzīvotājus piedalīties aicina Ziedot.lv sadarbībā ar veikalu tīklu "Maxima" . Šīs akcijas mērķis ir palīdzēt Latvijas ģimenēm pārciest bargo ziemu. Arī šogad no 7.līdz12 novembrim "Maxima" veikalos varēja ziedot siltās ziemas drēbes, apavus un dažādus citus priekšmetus,piemēram, segas,spilvenus,termosus un sildītājus. Nevaru nepieminēt arī jau daudzus gadus rīkoto labdarības akciju "Ticot,mīlot,gaidot...," kuru rīko sešas Latvijas augstskolas. Akcijā tiek ziedotas grāmatas,kancelejas preces, arī "PēdasLV" rīko līdzīgu akciju "Skolas soma".
Šie ir labie darbi Latvijā, par kuriem esmu dzirdējusi visvairāk, bet noteikti tādu ir vēl neskaitāmi daudz. Arī manus labos darbiņus, kaut niecīgus, var likt Latvijas labo darbu skaitā, jo arī es kādu iepriecinu, pasniedzu palīdzīgu roku vai atbalstu. Jau no 5.klases mūsu klases meitenes sagatavo un sniedz koncertus Ziemassvētkos un valsts svētkos vecajiem cilvēkiem Lubānas sociālās aprūpes centrā, to darījām arī šajā 18.novembrī. Katru pirmdienu palīdzu 82gadus vecai kundzei- Rasmai Žildei, atnesu pārtiku un zāles no aptiekas, tādejādi iepriecinot gan sevi,gan viņu. Es vienmēr paturu prātā mammas teicienu : "Ja nevari otram darīt labu, tad labāk nedari neko!" Mums visiem jācenšas darīt labu,lai tāda būtu arī Latvija.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties