Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Ievērojamākie cilvēki - Latvijas vārda nesēji pasaulē. (4)

Autora bildeAutors: KristapS Kalniņš / Lubānas vidusskola Vērtējums:  +142
Vērtējums:  +142
Mēs, latvieši, varam būt lepni ne tikai ar savu zemi, bet arī ar pašiem latviešiem - saviem līdzcilvēkiem Es lepojos ar Latvijas iedzīvotajiem, jo visi kat ko ir izdarījuši valsts labā un nav nozīmes, cik lieki vai mazi ir bijuši šie darbi, galvenais, ka tie ir darīti ar mīlestību. Es lepojos ar mūziķiem, rakstniekiem, režisoriem, ārstiem, sportistiem.
Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris Jānis Erenštreits 25 gadus vadījis Emīla Dārziņa speciālās mūzikas skolas zēnu kori. Latviešu puišu dzidrās balsis skanējušas Eiropā, Skandināvijas valstīs, ASV, Kanādā un Japānā. Rīgas Doma zēnu koris ir vienīgais kolektīvs Latvijā, kuram bijis gods koncertēt Parīzes Dievmātes katedrālē.
Jaunais un talantīgais pianists Vestards Šimkus 2003. gadā ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu. Mūzika ir viena no viņa dzīves pamatvērtībām. Darot to, kas patīk, pianists grib dzīvot tīri un skaidri. Viņš guvis daudzas uzvaras starptautiskos mūzikas festivālos un konkursos. Muzicējis arī Madonas kultūras namā.
Režisors Varis Brasla ar filmam "Emīla nedarbi" un "Ziemassvētku jampadracis" liek trīsēt un smiet katra cilvēka sirdij. Tās ir filmas ar labu, jauku humoru un vienkāršu sirsnību. Režisors ir teicis : "Tā ir mana un manu kolēgu vēlēšanās pasiem sev atgādināt, ka viss nav tik melns, ka ir tādas mūzīgas vērtības kā mamma un tētis, pavards, kaķis un suns, piecnieks un divnieks, mūzikā..." Abas filmas ir saņēmušas balvas "Lielais Kristaps".
Sportistu sasniegumu ir daudz, un viņi ne vienreiz vien ir bijuši lepni, skanot Latvijas himnai pasaules mērogā. Pirmais latvietis, kasieguva olimpisko medaļu, bija Haralds Blaus 1912, gadā, izcīnot Bronzas medaļu šaušanā uz māla baložiem. Izcilākais Latvijas vieglatlēts - šķēpmetējs Janis Lūsis, kas izcīnija zelta medaļu Mehiko Olimpiskajās spelēs 1968. gadā. 2000, gads Latvijai medaļu ziņā ir ražens : izcīnītas 3 medaļas - soļotājs Aigars Fadejevs iegūst sudraba godalgu, džudists Vsevelods Zeļonijs iegūst bronzas medaļu, bet vingrotājs Igors Vihrovs - zelta medaļu. Latvija ir daudz cilvēku, ar ko lepoties,
Arī manā novadā tādi bija, ir un būs. Dzejniece Broņislava Martuževa, dziedātājs Miķelis Gruzītis, operdziedātājs Janis Zābers. Mēs nedrīkstam kaunēties par savu valsti, cilvēkiem, par savu piederību. Kopā mēs esam viena liela ģimene, kura dzīvo, manuprāt, pasaulē visskaistākajā vietā - Latvijā. Un mūsu galvenais uzdevums ir kalpot tai!
Komentāri
Matīss Svilpis21.12.2011. 15:51
Kolosals
Guna Šulmane27.11.2011. 11:10
malacis, superdarbs :)
Edgars Veidenbaums26.11.2011. 19:27
Ideāls darbs!
Tiešām patriotisks latvietis esi!
Aiva Kalniņa26.11.2011. 18:22
Vairāk tādu, kas lepojas ar savu valsti, jo tā ir skaista un daudz lietu apkārt ir labas, vajag tikai tās saskatīt.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties