Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:274460
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vidū starp Ziemassvētkiem un Lieldienām svinēja Meteņdienu – pirmo pavasara dienu, kad ziema vēl nav aizgājusi, bet saule pacēlusies debesu lokā un jau jūtams pavasara tuvums. Meteņu galdam ēdienus gatavoja no gaļas un labības produktiem. Visvairāk tiek pieminētas cūkas kājas, ko pataupīja šiem svētkiem, un cūkas auss. Gatavoja grūdeni – biezu zupu, ko vārīja no cūkas kājām un ribiņām ar miežu grūbām vai putraimiem, ar sīpolu, zirņu, kartupeļu piedevu. Līdzīgs grūdenim bija zīdenis, bet bez zirņiem. Metenim cepa miežu karašas, miežu miltu plāceņus ar kaņepju vai biezpiena ziežu, arī pīrāgus. Gatavoja arī slokatnes, t.i., pīrāgus no raudzētas rudzu miltu mīklas ar speķa un sīpolu pildījumu. Galdā netrūka arī vārītu zirņu un pupu. Saldam ēdienam labi noderēja miežu grūbu biezputra, ko vārīja ūdenī ar žāvētu ābolu un nelielu dzērveņu sulas piedevu, saldinot ar medu vai cukuru. to pasniedza šķīvī ar saldu pienu. Dzeršanai noderēja alus, kvass, augu tēja.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties