Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:669329
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē nav senākas un ēdienu izvēlē bagātākas kulinārijas par austrumu tautu kulināriju. Ēdieni, ko gatavo kvalificēti pavāri, ir ne tikai ļoti garšīgi bet arī ļoti veselīgi. Jau sirmās senatnē šīs tautas interesējās par ēdienu gatavošanu un dažādu recepšu pagatavošanu un dažādu recepšu sastādīšanu, kas labvēlīgi ietekmētu cilvēka organismu. Šim jautājumam lielu uzmanību veltījis arī lielais ķīniešu filozofs Konfūcijs. Tieši Ķīnā mūsu ēras sākumā tika izdotas pirmās pavāru grāmatas. Daudzi ēdieni no austrumu kulinārijas, to skaitā arī saldējums, tika publicēti eiropiešu kulinārijas izdevumos.
Austrumu tautu kulinārijas straujo izplatīšanos pasaules mērogā veicināja arī tas , ka daudzu pasaules valstu galmos un bagātnieku ģimenēs tika algoti ķīniešu pavāri.
Arī mūsu dienās austrumu tautu kulinārija pasaulē plaši pazīstama un iecienīta ēdienu lielā savdabības dēļ. Izejvielu lielās dažādības un to daudzveidīgās izmantošanas ziņā austrumu veģetārā kulinārija pārspēj visu, kas šai jomā pašreiz pasaulē pazīstams.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties