Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:876604
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

. Dalība Eiropas Savienībā - kā tā ietekmēs Latvijas drošību?
Svarīgs faktors, kas nosaka Latvijas (un arī citu postsociālisma valstu) centienus iestāties Eiropas Savienībā, ir drošības apsvērumi. ES nav militāra savienība, tādēļ drošības garantijas, kuras Latvija var sagaidīt, ir netiešas, nemilitāras. Drošība, ko dod dalība Eiropas Savienībā, šobrīd izriet galvenokārt no paša Savienības pastāvēšanas fakta. ES ir Eiropas bagātāko un līdz ar to arī ietekmīgāko valstu savienība. Tā ir izturējusi laika pārbaudi un ieguvusi reputāciju un ietekmi, kas to padara par vienu no galvenajiem pasaules politikas "aktieriem". Vienlaikus kā ES iekšienē, tā arī ārpus tās arvien vairāk tiek uzsvērts, ka ES ir nepieciešama skaidra kopīgās politiskās gribas izpausme ārpolitiskajos un drošības jautājumos, kas būtu atbilstoša Savienības ekonomiskajai ietekmei. Šāds instruments ir ES Kopējā ārējā un drošības politika (KĀDP) - viens no trim "pīlāriem", kas veido Eiropas Savienību.
2. Kas ir ES Kopējā ārējā un drošības politika?
Eiropas Savienības Kopējā ārējā un drošības politika šo nosaukumu ieguva, 1992. gadā Māstrihtā (Nīderlandē) parakstot Līgumu par Eiropas Savienību. Eiropas Savienību veido trīs sastāvdaļas, jeb t.s. pīlāri - pirmais ir pārnacionālā Eiropas Kopiena, divi pārējie - vienošanās par Kopējo ārējo un drošības politiku un vienošanās par Sadarbību tieslietās un iekšlietās - ir starpvaldību sadarbības formas. KĀDP būtiski atšķiras no tādām tradicionālām Eiropas Savienības darbības jomām kā kopējais tirgus un tirdzniecības politika. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1172863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties