Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 1.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 2.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 3.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 4.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 5.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 6.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 7.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 8.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 9.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 10.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 11.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 12.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 13.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 14.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 15.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 16.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 17.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 18.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 19.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 20.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 21.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 22.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 23.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 24.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 25.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 26.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 27.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 28.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 29.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 30.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 31.
  • Referāts 'Piens un tā nozīme mūsdienās', 32.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
I.  Literatūras apskats    4
1.  No vēstures    4
2.  Govs    5
3.  Piens    5
4.  Kur un kā veidojas piens?    5
5.  Kas notiek organismā slaukšanas laikā?    6
6.  Kazas piens    6
7.  Piena sastāvs    7
7.1.  Olbaltumvielas    8
7.1.  Vitamīni    9
7.3.  Minerālvielas    9
8.  Piena produkti    10
9.  Piena un piena produktu veselīgā ietekme uz organismu    11
10.  Dažādu zīdītāju piena salīdzinājums    12
11.  Piena bojāšanās    14
12.  Piena dzesēšana    14
13.  Piena ražotāji Latvijā    16
14.  Izmanotā aparatūra un metodika    19
II.  Praktiskie pētījumi    20
1.  Aptaujas rezultātu apkopojums    20
2.  Mērījumu rezultāti    22
III.  Secinājumi    23
IV.  Conclusions    24
V.  Izmantotā literatūra    25
VI.  Anotācija    26
VII.  Pielikums    27
Darba fragmentsAizvērt

Mana zinātniski pētnieciskā darba „Piens un tā nozīme mūsdienās” mērķis ir iepazīt pārtikas produkta – piena vēsturisko izcelsmi, pielietojumu un nozīmi veselības uzturēšanā skolēniem.
Piens tiek plaši lietots uzturā, un tas satur vairāk nekā 160 viegli izmantojamu vielu, kas nepieciešamas organisma augšanai un attīstībai: olbaltumvielas, taukvielas, minerālsāļus, vitamīnus, piena cukuru, fermentus, u.c.

Darba uzdevumi:
1.atlasīt, apkopot un iepazīties ar literatūru, iepazīties ar piena sastāvu;
2.veikt cilvēku anketēšanu par uzturā lietoto pienu;
3.iepazīties ar Latvijas piena pārstrādes kombinātu produkciju;
4.apgūt nepieciešamās metodikas, un veikt to analīzes.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants