Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Siera iepakošana', 1.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 2.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 3.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 4.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 5.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 6.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 7.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 8.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 9.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 10.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 11.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 12.
  • Referāts 'Siera iepakošana', 13.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Puscietais siers – materiāli, to veidi un iepakošanas iekārtas    4
3.  Kausētais siers - kausētā siera vanniņas, alumīnija vāciņi un iepakošanas iekārta    7
4.  Marķējums, etiķetes    8
5.  Transportiepakojums    9
6.  Secinājumi    11
7.  Literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Sākot ražot jaunu produktu ļoti svarīga nozīme, kāds iepakojamā materiālā produkts tiks iepakots.
Iepakojums – precēm un produktiem pievienots izstrādājumu kopums, ko izmanto, lai aizsargātu, saturētu, piegādātu, uzglabātu, ērti lietotu, realizētu produktu – izejvielu un gatavas preces – un iepazīstinātu ar to visā iepakojuma aprites ciklā no ražotāja līdz patērētājam. Iepakojums tiek atdalīts no preces pirms patērēšanas vai patērēšanas laikā.
Iepakojamam materiālam jāatbilst Latvijas Republikas Ministru kabineta 01.08.2006. noteikumiem Nr.637 „Obligātās nekaitīguma prasības materiāliem un priekšmetiem, kas nonāk saskarē ar pārtiku” drošuma prasībām.
Plānojot iepakojumu, saskaņo visas produkta, iepakojuma un iekārtas sastāvdaļu funkcijas un izvēlas optimālo variantu. Iepakojuma nozīmīgākās funkcijas:
• Saturēt preci
• Aizsargāt, saglabāt un nodrošināt precei ilgāku realizācijas laiku
• Veicināt pārdošanu
• Informēt pircēju par preci, tās ražotāju vai izplatītāju
• Nodrošināt preces ērtu izmantošanu.
Lai novērtētu iesaiņojuma materiālu tam visbiežāk nosaka mehāniskos parametrus, gāzu caurlaidību, tvaika un aromāta caurlaidību, siltuma un aukstuma izturību, kā arī tehnoloģiskos datus
Eksāmena darbā plašāk ir apskatīts iepakojamais materiāls, kādu siera iepakošanai izmanto a/s „Rīgas piena kombināts”

Autora komentārsAtvērt
Atlants