Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 1.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 2.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 3.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 4.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 5.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 6.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 7.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 8.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 9.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 10.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 11.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 12.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 13.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 14.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 15.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 16.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 17.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 18.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 19.
  • Prezentācija 'Saldējuma vēsture', 20.
Darba fragmentsAizvērt

SALDĒJUMA RAŠANĀS NOSTĀSTI:
Romas imperatoram Neronam esot ļoti garšojuši augļu dzērieni, un viņš sūtījis vergus kalnos pēc tīra sniega un ledus, lai dzērienus saldētu. Tas bija pirmais saldējums.

Saldējums radies zemēs, kur aug daudz kļavu. Cilvēki tecinājuši kļavu sulas, iztvaicējuši sīrupu un to pa nakti izlikuši sniegā, lai sasalst.

Saldējuma pagatavošanas noslēpumu uz Itāliju esot atvedis ceļotājs Marko Polo, atgriežoties no Ķīnas. Ķīnieši jau senos laikos esot atklājuši, kā vasarā pagatavot ledu.

Saldējuma gatavošanas pirmsākumi esot saistāmi ar 17.gs. valdījušā Anglijas karaļa Čārlza I laikiem. Viņš it kā nolīdzis franču pavāru de Mirko, kas kādā galma ballē pārsteidzis smalkos viesus ar desertu, kas atgādinājis sniegu, bet nogaršojot izrādījies salds un krēmveidīgs.…

Atlants