Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 1.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 2.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 3.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 4.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 5.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 6.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 7.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 8.
  • Konspekts 'Ēdienu gatavošana', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Biezpiena klimpas – masu 1cm biezā kārtā liek uz galda, sagriež 2-2,3cm platās strēmelēs, kuras sagriež rombiņos vai taisnstūros. Vāra uz lēnas uguns 4-5 minūtes. Izņem no ūdens un pasniedz tāpat kā pīrādziņus.

Tvaikots biezpiena pudiņš – biezpienu samaļ; rozīnes pārlasa un nomazgā; riekstus noloba un smalki sakapā; olu dzeltenumu atdala no baltuma; baltumu saputo stingrās putās; dzeltenumu saputo ar cukuru un vanilīnu. Manna. Veidni ietauko, masu liek ¾ no tās tilpuma, virsmu nolīdzina, pārkaisa rīvmaizi un tvaiko karsta ūdens peldē 20-30min. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež porciju gabalos un pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai augļu ogu mērci.

Biezpiena plācenīši – no labi samaisītas masas veido apaļus plācenīšus un panē miltos. Līdz cepšanai uzglabā ledusskapī. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas un uz 5-7 min. Ieliek cepeškrāsnī līdz pilnīgai gatavībai. Pasniedz pa 2 uz porciju ar ievārījumu, cukuru, krējumu. Atsevišķi var pasniegt saldo piena mērci, krējumu vai krējuma mērci.

Biezpiena sacepums – sacepums no pudiņa atšķiras ar to, ka tam pievieno uzreiz visu olu. Masu gatavo tāpat kā biezpiena plācenīšiem, tikai mīkstāku. Sagatavoto masu liek ietaukot, ar rīvmaizi izkaisītā pannā 3-4cm biezā kārtā. Virsmu nolīdzina, pārziež ar krējumu un cep cepeškrāsnī 250C. Pasniedz karstu at saldo piena mērci, krējuma vai saldo mērci.

Sacepts biezpiena pudiņš – masu sagatavo kā tvaikotam pudiņam. Sacep veidnē. Cep cepeškrāsnī tāpat kā sacepumu. Gatavu nedaudz atdzesē, izņem no veidnes, sagriež un pasniedz tāpat kā sacepumu.


Autora komentārsAtvērt
Atlants