Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 1.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 2.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 3.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 4.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 5.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 6.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 7.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 8.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 9.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 10.
  • Prezentācija 'Dārzeņi', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Dārzeņi – pilnvērtīga uztura neaizstājama sastāvdaļa. Dārzeņi ir augi, kuru sulīgās daļas – lapas, augļus, stumbrus, sīpolus, saknes – izmanto uzturā. Dārzeņi ir galvenie šķiedrvielu piegādātāji organismam. Tie pozitīvi ietekmē vielmaiņas procesus, organisma izturību pret slimībām.
Cilvēka lielākā vērtība ir veselība, kuras pamatā ir vairāki faktori, tai skaitā mērena fiziskā slodze, pareizs uzturs, atturēšanās no smēķēšanas un pārmērīgas alkohola lietošanas. Uzturs ir uzturlīdzekļu jeb pārtikas produktu kopums, kas nepieciešams normālām dzīvības norisēm cilvēka organismā. Svarīgi, lai ikdienā uzņemtā pārtika saturētu visas organismam nepieciešamās uzturvielas pareizās proporcijās, jo uzturs var būt gan riska, gan veselību aizsargājošs faktors. Veselīga uztura pamats ir kvalitatīva un nekaitīga pārtika, pilnvērtīgs uzturs un vietējā lauksaimniecībā (īpaši bioloģiskā lauksaimniecībā) ražotā pārtika.
Svarīgi uzturā lietot tikai svaigu, pareizi uzglabātu un pietiekoši termiski apstrādātu pārtiku! Labākā vieta ēdiena uzglabāšanai ir ledusskapis. …

Atlants