Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Liķieri', 1.
  • Referāts 'Liķieri', 2.
  • Referāts 'Liķieri', 3.
  • Referāts 'Liķieri', 4.
Darba fragmentsAizvērt

Liķierus iedala divās pamatgrupās - augļu, ogu un aromatizētie. Visus liķierus gatavo par pamatu izmantojot kādu stipro dzērienu: degvīnu, rumu, džinu, viskiju, brendiju.
Liķieri var būt krāsaini, atkarībā no izejvielām, vai arī bezkrāsaini, ja gatavoti no augu mizām vai sēklām, piemēram, Triple sec.
Aromatizēto liķieru gatavošanā ir divi augu un garšvielu izvilkumu iegūšanas veidi. Viens, kad nepieciešamos augus un garšvielas iztur stiprā bāzes dzēriena šķīdumā. Šādā gadījumā izvilkumi ir gatavi gada laikā. Otrs veids- visi nepieciešamie augi un garšvielas atrodas bāzes dzēriena šķīdumā, kura temperatūra nepārtraukti tiek mainīta. Šādi gatavoti liķieri ir piesātinātāki un aromātiskāki.
Liķieru ražošanā izmanto filtrēšanas paņēmienu, kad izejvielas ievieto speciālos konteineros, caur kuriem zem spiediena tiek dzīta bāzes dzēriena šķīduma plūsma.
Liķieri, kas gatavoti no augļiem un ogām, parasti ir saldāki un nav tik stipri kā aromātiskie.
Liķieriem, kurus apzīmē ar vārdu creme, ir augstāks cukura saturs un biezāka konsistence.
Liķieriem, kurus apzīmē ar vārdu brandy, izejvielas izturētas vīnogu spirtā.
Liķierus pasniedz tīrā veidā un jauktajos dzērienos ar vai bez ledus- atkarībā no liķiera veida.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants