-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrādē
Referāts30 Pārtikas tehnoloģija, kulinārija, Uzņēmējdarbība, Vadība
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 4 | |
1. | Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 5 |
2. | Apmeklētāju skaita aprēķins | 7 |
3. | Sortimenta minimuma sastādīšana | 10 |
4. | Porcijas skaita aprēķins | 12 |
5. | Ēdienkartes sastādīšana | 14 |
6. | Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde | 17 |
7. | Kalkulācijas aprēķins | 35 |
8. | Ēdienu kvalitātes izvērtējums | 37 |
9. | Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins | 40 |
10. | Izejvielu prečziniskais raksturojums | 43 |
11. | Terminu skaidrojums | 47 |
12. | Kopsavilkums | 48 |
13. | Izmantotā literatūra | 49 |
Katru gadu arvien straujāk attīstās tūrisma industrija. Latvijā ieceļo vairāk tūristu, tāpēc arī ēdināšanas uzņēmumiem un naktsmītnēm paveras attīstības iespējas. Uzņēmumiem jādomā kā piesaistīt vairāk klientu (t.sk. arī tūristus), lai tie iegūtu lielāku peļņu. Apskates objekti, t.i. kultūrvēsturiski pieminekļi un dabas objekti, piesaista tūristus, tāpēc tie iespaido ēdināšanas uzņēmumus, jo tūrists pēc ievērojamo objektu apskates, vēlas ieturēt maltīti. Bieži tūristi dodas vairāku dienu ceļojumos, tāpēc tiem nepieciešama arī naktsmītne.
Protams, ēdināšanas uzņēmumu mērķauditorija nav tikai tūristi, bet arī parastie iedzīvotāji, kuri dzīvo tuvējā apkaimē, vienkārši autobraucēji, kuri pa ceļam vēlas ieturēt maltīti, saviesīgu pasākumu (kāzas, prezentācija u.c.) organizētāji, kuri meklē vietu, kas nodrošinās ēdināšanu un apkalpošanu, kur organizēt pasākumu.
Svarīgi ir ēdināšanas uzņēmumos precīzi izstrādāt tehnoloģisko dokumentāciju, jo katru ēdienu ir iespējams sagatavot daudz un dažādos veidos. Precizitāte nepieciešma, lai saglabātu nemainīgu ēdienu kvalitāti un klienti būtu apmierināti.
Darba mērķis: iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokomentācijas izstrādē.
Darba uzdevumi:
Izveidot ēdināšanas uzņēmuma raksturojumu;
Izveidot apmeklētāju skaita aprēķinu;
Sastādīt sortimenta minimumu;
Aprēķināt porciju skaitu;
Sastādīt ēdienkarti;
Izstrādāt ēdienu tehnoloģiskās kartes;
Veikt kalkulācijas aprēķinus;
Izvērtēt ēdienu sortimentu;
Aprēķināt dienā nepieciešamo izejvielu daudzumu;
Izveidot izejvielu prečzinisko raksturojumu.…
Ievads 4 1. Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums 5 2. Apmeklētāju skaita aprēķins 7 3. Sortimenta minimuma sastādīšana 10 4. Porcijas skaita aprēķins 12 5. Ēdienkartes sastādīšana 14 6. Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde 17 7. Kalkulācijas aprēķins 35 8. Ēdienu kvalitātes izvērtējums 37 9. Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins 40 10. Izejvielu prečziniskais raksturojums 43 11. Terminu skaidrojums 47 12. Kopsavilkums 48 13. Izmantotā literatūra 49 Pielikums 50