Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Ir
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 1.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 2.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 3.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 4.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 5.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 6.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 7.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 8.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 9.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 10.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 11.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 12.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 13.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 14.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 15.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 16.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 17.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 18.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 19.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 20.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 21.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 22.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 23.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 24.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 25.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 26.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 27.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 28.
  • Prakses atskaite 'Ābolu biezeņa bērniem ražošana', 29.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Ābolu biezeņa ražošanas tehnoloģiskā shēma    5
2.  Izejvielu un gatavā produkta raksturojums    7
2.1.  Ābolu biezeņa raksturojums    7
2.2.  Āboli    7
2.2.1.  Fruktoze    8
2.2.2.  Ābolskābe    9
2.2.3.  C vitamīns    9
3.  Ražošanas iekārtas    10
3.1.  Svari    10
3.2.  Kravas rati    11
3.3.  Mazgāšanas skalošanas iekārta    11
3.4.  Rullīšu tipa šķirošanas iekārta    12
3.5.  Veselu ābolu griešanas, mizošanas, serdes izņemšanas iekārta    13
3.6.  Termiskā apstrāde    15
3.7.  Caurberzējs    15
3.8.  Rotācijas sūknis    17
3.9.  Dubultsienu vārīšanas katls    18
3.10.  Automātiskā pildīšanas iekārta    18
3.11.  Aizvākošanas iekārta    19
3.12.  Rotējošo grozu autoklāvs    21
4.  Tehnoloģiskā procesā izmantoto iekārtu raksturojums    22
5.  Smalcinātāji    23
  Secinājumi    25
  Literatūras saraksts    26
Darba fragmentsAizvērt

Šī ābolu un bumbieru malšanas mašīna var tikt izmantota viena pati, kā arī var tikt kombinēta ar citām augļu pārstrādes iekārtām. Tās ir veidotas no izturīga nerūsējošā tērauda ar jaunu slīpu, leņķveida augļu padeves sistēmu, kas palielina plūstamību un samazina aizsprostošanās iespēju [14].
Smalcinātāja griešanas galvas ir speciāli izveidotas augļa gabaliņu saraušanai un sagriešanai reizē. Šī divkāršā darbība atver augļa šūnas, tādejādi tiek izdalīts lielāks sulas daudzums. Turklāt iekārtas griešanas galviņa spēj produktu malt no četrām pusēm, tā ļaujot ilgāk tai strādāt pirms asmeņu nomaiņas vai nepieciešamības tos uzasināt [14].
Ir pieejami dažāda modeļa iekārtas, pēc ražošanas vajadzībām [14].

SECINĀJUMI
Darba izstrādāšana radīja zināmus sarežģījumus, pieejamais informācijas daudzums, kas attiecās uz ābolu biezeņa bērniem ražošanu, ir ļoti neliels, arī ražošanai nepieciešamo iekārtu atlasīšana izrādījās diezgan apgrūtinoša, īpaši tas attiecināms uz produkta iepakošanu viskoziem šķidrumiem stikla tarā. Plašāk pieejamas bija aseptiskās pildīšanas iekārtas mīkstajiem iepakojumos, kas ir ļoti labs pildīšanas risinājums, jo nodrošina augstus sanitāros apstākļus, pildot produktu bez iespējas tam sajaukties ar gaisu, kas varētu veicināt kādas kaitīgās mikrofloras veidošanos produktā, izraisot produkta bojāšanos.
Kopumā jāatzīst, ka šī vēl ir plaša un atklāta tēma, kurā iespējami daudzi atklājumi un pilnveidojumi.



Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Atlants