Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ķīniešu virtuve', 1.
  • Konspekts 'Ķīniešu virtuve', 2.
  • Konspekts 'Ķīniešu virtuve', 3.
Darba fragmentsAizvērt

Visvienkāršākais un vispatīkamākais veids kā iepazīties ar citas tautas kultūru ir caur tās virtuvi. Jūs neziniet valsts Ministru kabineta locekļu vārdus, bet jums ir zināms, ar kādu ēdienu ir slavena šīs valsts virtuve. Un pat ja dažas mūsu asociācijas ir tikai stereotipi – tās ļauj mums šīs valsts cilvēkus saprast labāk, nekā citas tās kultūras puses. Varbūt tas notiek tāpēc, ka mums visiem ir stipras asociācijas, kas saistītas ar ēdienu, kas ir ļoti līdzīgas visā pasaulē.
Ķīnā ēdienu pagatavošana jau gadu simteņiem tiek uzskatīta par mākslu, nevis amatu. Meistarīgi pagatavotam ēdienam ir ne tikai jāremdina izsalkums, bet arī jāsagādā estētiskais baudījums un pat jādziedē kaites.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants