Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'E vielas', 1.
  • Referāts 'E vielas', 2.
  • Referāts 'E vielas', 3.
  • Referāts 'E vielas', 4.
  • Referāts 'E vielas', 5.
  • Referāts 'E vielas', 6.
  • Referāts 'E vielas', 7.
  • Referāts 'E vielas', 8.
  • Referāts 'E vielas', 9.
  • Referāts 'E vielas', 10.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  E vielas izmantošanu uzturā un to ietekmi uz cilvēka veselību    4
2.  Pārtikas produktu tirzniecības ierobežošana izglītības iestādēs    7
  Secinājumi    7
  Priekšlikumi    8
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    9
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Pārtikas piedevas ir vielas, kuras nepatērē kā atsevišķus pārtikas produktus un nelieto kā tipiskas uztura sastāvdaļas. Pārtikas piedevas pievieno pārtikas produktam ar nolūku ietekmēt tā īpašības.
2. Tās ir dažādas un var uzlabot vai nu produktu krāsu,vai konsistenci, vai garšu, vai arī novērst ātru bojāšanos.
3. E vielu lietošana pārtikas produktos ir atļauta vien tad, ja ir pamatota to lietošanas tehnoloģiskā nepieciešamība un šo mērķi nevar sasniegt ar citiem ekonomiski vai tehnoloģiski iespējamiem līdzekļiem, un vielas tiek izmantotas daudzumos, kādas tās ir atļauts ES direktīvās un Ministru kabineta noteikumos.
4. Tās tiek lietotas patērētāja interesēs. Arī ikdienas ēdienkarte vairs nav iedomājama bez daudziem produktiem, kuri veikalu plauktos vienmēr atrodami tikai tāpēc, ka to ražošanā izmantotas E vielas.

Autora komentārsAtvērt
Atlants