Vērtējums:
Publicēts: 04.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 1.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 2.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 3.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 4.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 5.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 6.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 7.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 8.
  • Referāts 'Sulas, to uzturvērtība un marķējums', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Sulas ir izplatīts, ikdienā lietojams pārtikas produkts, ko izmanto slāpju dzesēšanai kā ēdienu sastāvdaļu un arī diētiskos nolūkos, jo satur daudz organismam nepieciešamas uzturvielas – vitamīnus, minerālvielas, fermentus.
Sulas iegūst, augļus, ogas vai dārzeņus izspiežot vai arī izmantojot difūzijas metodi. Atkarībā no iegūšanas tehnoloģijas, izejvielu sortimenta un apstrādes veida ir dabīgās, jauktās, saldinātās, iebiezinātās, dzidrinātās un gāzētās sulas.
Dabīgās sulas. Tās gatavo no viena veida izejvielām bez jebkādām piedevām – cukura, skābes vai krāsvielas.
Sulas koncentrāts. Tos iegūst, izspiestai sulai pievienojot fermentus, kas šķeļ pektīnus un cieti. Pēc tam to īslaicīgi sterilizē un filtrē.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants