Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Saldējums', 1.
  • Konspekts 'Saldējums', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Saldējums ir saputota, sasaldēta piena, saldā krējuma un citu piena produktu – sviesta, sausā vai kondensētā piena, cukura, kā arī ogu, augļu, stabilizatoru un dažādu citu garšas un aromātisko vielu maisījums. Saldējums ir augstvērtīgs uztura produkts, jo tā sastāvā ir piena produkti, kuros esošās uzturvielas saldēšanas laikā nemainās. Saldējumi, kuros nav piena produktu, ir zemāka uzturvērtība.
Saldējuma gatavošana.
Atkarībā no saldējuma produktu sastāva tos samaisa, tad šo maisījumu pasterizē 70°C temperatūrā un homogenizē paaugstinātā spiedienā (virs 100 atm).

Autora komentārsAtvērt
Atlants