Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 1.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 2.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 3.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 4.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 5.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 6.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 7.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 8.
  • Prezentācija 'Sviests, tā ražošana un uzturvērība', 9.
Darba fragmentsAizvērt

Uzturvielas
Sviests satur 84% piena tauku, nedaudz olbaltumvielu un 14% ūdens. Sviestā ir daudz A un D vitamīna. Minimālais tauku saturs sviestā ir ne mazāk kā 82,5 %, maksimālais ūdens saturs – ne vairāk kā 16 %.
Piena produkti ir pilnvērtīgo olbaltumvielu viegli izmantojamo piena  tauku un  minerālvielu (sevišķi kalcija), kā arī vitamīnu avots cilvēka uzturā.

Uzglabāšana
Sviests ļoti ātri uzsūc apkārtējās vides smaržas, tāpēc tas jāuzglabā tīrās, labi vēdināmās telpās, vēlams – stikla, neglazēta māla vai akmens podos un trauciņos.

Autora komentārsAtvērt
Atlants