Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 1.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 2.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 3.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 4.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 5.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 6.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 7.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 8.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 9.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 10.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 11.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 12.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 13.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 14.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 15.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 16.
  • Referāts 'Mikroorganismi alus ražošanā', 17.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Alus vēsture    4
2.  Produkta raksturojums    6
3.  Alus tipi    7
4.  Alus ražošanas tehnoloģija    9
  Secinājumi    15
  Izmantoties informācijas avoti    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
• Alus ir viens no senākajiem dzērieniem.
• Alus brūvēšanu sāk ar iesala ražošanu. Galvenokārt tā ražošanai izmanto miežus, reti kad citus graudaugus, rīsus, kukurūzu.
• Liela uzmanība tiek pievērta pievienotajam apiņu daudzumam, kas nosaka alus rūgtumu.
• Rūpnieciskai alus ražošanai tiek izmantoti dažāda materiāla tvertnes- alumīnija, nerūsējošā tērauda.
• Galvenā alus sastāvdaļa ir ūdens.
• Dzēriena kaloritāti nodrošina etilspirts.
• Alū ir daudz cukuru- saharoze, fruktoze, glikoze.
• Caur alu organismā nonākošais etanols nerada dehidratāciju, jo alus sastāvā ir daudz ūdens.
• Rūpnieciska alus brūvēšana notiek ilgāk nekā 1 mēnesi.
• Ne tikai drabiņas izmanto lopkopībā, bet arī misas vārīšanas laikā atdalītās olbaltumvielas.
• Mūsdienās ar līdzīgam iekārtām katrs var brūvēt alu mājās. Iekārtas var iegādāties internetā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants