Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Prezentācija 'Garšvielas', 1.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 2.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 3.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 4.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 5.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 6.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 7.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 8.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 9.
  • Prezentācija 'Garšvielas', 10.
Darba fragmentsAizvērt

Ķiploks
Ēteriskajā eļļā ietilpst glikozīds alliīns, kas fermenta allināzes iedarbībā pārvēršas par allicīnu – vielu ar izteiktu antibakteriālu iedarbību (līdzīgu penicilīna iedarbībai).

Baltā un melnā sinepe
Šo augu sēklās ir 35% sinepju eļļas un 1% ēteriskās eļļas, minerālvielas, ogļhidrāti, pektīnvielas, kā arī glikozīds sinigrīns, kas ūdens klātbūtnē pārveidojas par fermentu mirozīnu.

Citronskābe
pieder pie trīsvērtīgajām hidroksikarbonskābēm
bezkrāsaina kristāliska viela ar skābu garšu
Labi šķīst ūdenī
Citronskābes sāļus sauc par citrātiem
viena no dabā visbiežāk sastopamajām organiskajām skābēm

Autora komentārsAtvērt
Atlants