Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 1.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 2.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 3.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 4.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 5.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 6.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 7.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 8.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 9.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 10.
  • Referāts 'Džins, tā veidi un ražošana', 11.
Darba fragmentsAizvērt

Džins ir alkoholisks dzēriens, kuru iegūst spirtu destilējot ar kadiķa ogām. Tā sastāvā atkarībā no receptūras var tikt pievienotas 4 – 20 dažādu veidu piedevas – garšaugi, ar nosacījumu, ka netiek nomākta kadiķogu garša.
Džina gatavošanas pirmsākumi meklējami 12. gadsimtā Holandē. 16. gadsimtā džina ražošana kļuva populāra arī Anglijā, savukārt 20. gadsimtā – Amerikā.
Galvenie komponenti džina ražošanā ir spirts, augu garšvielas un ūdens. Džina ražošanā izmanto perfektu spirtu ar alkohola saturu 96 %, radītu no rudziem, miežiem, kukurūzas un retos gadījumos no melases, kartupeļiem vai vīnogām.
Saskaņā ar likumdošanu, attiecībā uz džina ražošanu, dzērienu var ražot izmantojot divas metodes.
Pirmā tradicionālā ražošanas metode ir, tā saucamā, „distilled gin” ar kuras palīdzību ražo London gin un Plymouth gin veidus.
Otrs džina gatavošanas veids, ar kuru parasti gatavo lētākas klases džinu, ir džina esences sajaukšana ar spirtu
Pasaulē pastāv arī dažādi aromatizēti džina veidi, kuri tiek iegūti pēc uzlējuma metodes izmantojot dažādus augļus un ogas, pievienojot cukuru vai aromātiskas vielas.…

Atlants