Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 1.
  • Konspekts 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 2.
  • Konspekts 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 3.
  • Konspekts 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 4.
  • Konspekts 'Ēdiena gatavošanas tehnoloģija', 5.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Salāti “Rīts” tehnoloģiskā karte    4
Darba fragmentsAizvērt

Veselīga uztura trīs priekšnoteikumi ir:
 kvalitatīva un nekaitīga pārtika;
 pilnvērtīgs uzturs;
 pārtikas, kura balstīta uz vietējo lauksaimniecību, pieejamība katram iedzīvotājam.
Latvijas iedzīvotāju veselības rādītāji ir vieni no sliktākajiem Eiropā.
Latvijas iedzīvotāju ikdienas uzturā ir dzelzs, selēna, kalcija, cinka, fluora un A, C, E vitamīnu un folskābes deficīts. Latvijā pastāv arī joda deficīts, kuru apliecina UNICEF un LPC 2000. gadā veiktā pētījuma dati.
Lai panāktu tālāku veselības uzlabošanu, dzelzs, A vitamīna un joda deficīta novēršana izvirzīta par vienu no galvenajiem mērķiem dažādu valstu veselības programmās. Arī citu mikrouzturvielu, piemēram, cinka, folskābes un, iespējams, arī B12 vitamīna deficīta, novēršanai tuvākajā laikā jākļūst par veselības programmu neatņemamu sastāvdaļu. …

Autora komentārsAtvērt
Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ēdiena gatavošanas tehnoloģija”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/949701

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.