Vērtējums:
Publicēts: 21.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 1.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 2.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 3.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 4.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 5.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 6.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 7.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 8.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 9.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 10.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 11.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 12.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 13.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 14.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 15.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 16.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 17.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 18.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 19.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 20.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 21.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 22.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 23.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 24.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 25.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 26.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 27.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 28.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 29.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 30.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 31.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 32.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 33.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 34.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 35.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 36.
  • Referāts 'Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana', 37.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    4
3.  Apmeklētāju skaita aprēķins    5
4.  Sortimenta minimuma sastādīšana    6
5.  Porciju skaita aprēķins    7
6.  Ēdienkarte    8
7.  Ēdienu pašizmaksas aprēķins    10
8.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    24
9.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    32
10.  Secinājumi    33
11.  Izmantotā literatūra    34
Darba fragmentsAizvērt

Kursa darbā ir izpētīta kafejnīcas darbība. Izvirzītais uzdevums ir veiksmīga tās darbība. Galvenais kafejnīcas uzdevums ir apmierināt klienta vēlmes- klients, kurš zina savu vērtību, kura mums ir jānodrošina. Ja klients pirmo reizi atnākot uz kafejnīcu būs apmierināts gan ar piedāvāto ēdienkarti, gan apkalpošanas servisu, gan interjeru, viņš noteikti atgriezīsies, tāpēc ir ļoti svarīgi izpildīt šīs prasības. Telpas iekārtojums un apgaismojums, temperatūra, smaržas un troksnis ir pirmais ar ko saskaras klients ienākot kafejnīcā, tāpēc tai jābūt nevainojamai. Kafejnīca ir iespējams paēst brokastis, pusdienas, launagu un vakariņas.
«Veiksmīga ēdienkarte nozīmē nevainojami pagatavotu produktu pareizu kombināciju,» — tā apgalvoja franču šefpavārs Antonēns Karēms (Antonin Carême, 1783–1833), kurš tiek uzskatīts par klasiskās virtuves pamatlicēju. Ēdienkartē dominē dažādība, gan silto ēdienu izvēle, gan zupās, salātos, dzērienus, saldajos ēdienos. Pareizi sastādīta ēdienkarte ļauj klientam viegli tajā orientēties uz izvēlēties tieši viņa prasībām vajadzīgo. Ēdienkartes uzbūvi nosaka tā ēdienu secība, pēc kuras vadoties kartē tiek izvietotas dažādo ēdienu kārtas. Iesākumā būs ēstgribu rosinošas uzkodas, kurām vajadzētu būt vieglām. Aiz tām izvietojami bagātāki pamatēdieni, bet saraksts noslēdzams atkal ar viegliem ēdieniem. Ēdienkarte, kura ir veiksmīgi sastādīta, ir viens no svarīgākajiem kafejnīcas peļņas avotiem.
Personīgā pieredze liecina, ka patīkamāk ir apmeklēt tādu kafejnīcu, kura piedāvā dažādību ēdienkartē, tai ir veiksmīgi iekārtots interjers un ēdienam ir nevainojama kvalitāte. Ir reizes, ka ēdiena baudīšanai ir pavisam maz laika un ir pretēji, ka var pasēdēt un ēst lēnām izbaudot katru ēdiena gabaliņu, tāpēc ir ļoti svarīgi, lai atnākot uz kafejnīcu ēdienkarte ir ļoti labi saprotama un ēdiena pagatavošana neaizņem daudz laika. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants