Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 1.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 2.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 3.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 4.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 5.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 6.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 7.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 8.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 9.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 10.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 11.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 12.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 13.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 14.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 15.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 16.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 17.
  • Referāts 'Pārtikas piedevas', 18.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Konservantu rašanās un pielietojums    5
1.2.  Konservantu veidi    5
1.2.1.  Antioksidanti    7
1.2.2.  Sekvestranti    8
1.2.3.  Aizsarggāzes    8
1.3.  Piedevas produktu garšas uzlabošanai    9
1.3.1.  Garšas pastiprinātāji    9
1.3.2.  Skābuma regulētāji    9
1.3.3.  Saldinātāji    10
2.  Darba mērķis, uzdevumi un pētīšanas metodes    11
2.1.  Darba mērķis    12
2.2.  Darba uzdevumi    12
2.3.  Pētīšanas metodes    12
3.  Iegūtie rezultāti    14
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Šo tik atšķirīgo mērķu sasniegšanai tiek izmantoti dažādi līdzekļi un metodes. Viena no iespējām ir pārtikas piedevu lietošana. Jo augstāks ir pārtikas rūpniecības attīstības līmenis, jo plašāk tās tiek izmantotas. Starptautiskais pārtikas piedevu tirgus strauji attīstās, paplašinās to sortiments un palielinās piedāvājums.
Pārtikas piedevu lietošana prasa augstu tehnoloģisko disciplīnu, noteiktu kvalifikāciju un papildus zināšanas.
Pie konservantiem pieder arī uztura bagātinātāji un garšvielas, kas uzlabo produktu izskatu un garšu.
Pārtikas piedevas ir vielas, ko parasti nepatērē kā atsevišķu pārtikas produktu un nelieto kā tipisku uztura sastāvdaļu. Tai vai nu ir, vai nav uzturvērtības, un šo vielu ar nolūku pievieno pārtikai tehnoloģisku ( tostarp organoleptisku ) mērķu sasniegšanai apstrādes, pārstrādes, iesaiņošanas, transportēšanas vai uzglabāšanas procesā; pievienotā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produkta sastāvdaļu vai kā citādi ietekmē tā īpašības.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants