Vērtējums:
Publicēts: 29.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 1.
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 2.
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 3.
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 4.
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 5.
  • Referāts 'Temperatūras etalons', 6.
Darba fragmentsAizvērt

Mērķis
Lai visā piegādes ķēdē nodrošinātu produktu kvalitātes un nekaitīguma kritēriju saglabāšanos atbilstošā līmenī, šajā instrukcijā ir noteiktas vadlīnijas produktu iekšējai temperatūrai to transportēšanā un uzglabāšanā:
Atvēsināta svaiga gaļa (mājas un meža viennadžu un pārnadžu liemeņiem, pusliemeņiem, ceturtdaļliemeņiem un trijās daļās sadalītiem pusliemeņiem)
iekšējā temperatūra ne augstāka par +7° , bet ražotājs var noteikt arī līdz +4°
Augšējā: +8°C
Augšējā: +5°C

Atvēsināta malta gaļa ,
atvēsināti subprodukti,
atvēsināti gaļas izstrādājumi
iekšējā temperatūra ne augstāka par +2°
iekšējā temperatūra ne augstāka par +3°
iekšējā temperatūra ne augstāka par +4°

Atlants