Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Eseja 'Grieķu nacionālā virtuve', 1.
  • Eseja 'Grieķu nacionālā virtuve', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Grieķu virtuve ir ļoti savdabīga, ar savām īpatnībām. Taramo salāti ikru mērcē. Kā uzkodas pasniedz stipri apceptus kabačus, ceptu baklažānu ikrus, saldos piparus ar tomātiem un ķiplokiem. Tas ir tikai viens piemērs no mums tik nepierastās grieķu virtuves, kuras izveidošanos tik ļoti ietekmēja vēstures gaita.
Turku valdīšanas laikā Grieķijā gandrīz izzuda cūkgaļas ēdieni. Šobrīd tie ir atguvuši savu vietu ēdienkartē. To var daļēji izskaidrot ar cūkgaļas zemajām cenām un arī kā atgriešanos pie atbrīvošanās kara tradīcijām – tad par grieķu karali tika iecelts Bavārijas princis Otto. Viņa valdīšanas laikā grieķi sākuši vārīt cūkas šķiņķi, pasniedzot to ar skābētiem kāpostiem.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants