Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Itāļu virtuve', 1.
  • Konspekts 'Itāļu virtuve', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Itāļu virtuve ir atzīta par vienu no labākajām virtuvēm pasaulē, tā ir arī viena no modernākajām virtuvēm mūsdienās.Tas nav brīnums, jo itāļu virtuve atšķiras ar savu produktu un garšvielu dažādību: dārzeņi, jūrasveltes, liellopu gaļa, cūkgaļa, putnu gaļa, augļi, ogas, siers, pākšaugi (pupas, zirņi), rīsi.
Par nacionālu ēdienu tiek uzskatīti makaroni. Visus ēdienus, kas tiek gatavoti no makaroniem, sauc vienā vārdā “pasta”. Tie var būt dažādas formas un izmēra, tos pievieno zupām, pasniedz ar mērcēm vai vienkārši ar sieru. Bieži vien pastu pasniedz ar pupām, zirņiem vai ar puķu kāpostiem.No makaronu veidiem populāri ir spageti – garas nūdeles, un kannelloni – lieli, resni makaroni. No sākuma kannelloni izvāra līdz pusgatavībai, tad tos piepilda ar kādu pildījumu, pēc tam cep cepeškrāsnī. …

Autora komentārsAtvērt
Atlants