Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
  • Referāts 'Maize un milti', 1.
  • Referāts 'Maize un milti', 2.
  • Referāts 'Maize un milti', 3.
  • Referāts 'Maize un milti', 4.
  • Referāts 'Maize un milti', 5.
  • Referāts 'Maize un milti', 6.
  • Referāts 'Maize un milti', 7.
  • Referāts 'Maize un milti', 8.
  • Referāts 'Maize un milti', 9.
  • Referāts 'Maize un milti', 10.
  • Referāts 'Maize un milti', 11.
  • Referāts 'Maize un milti', 12.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Miltu un maizes izstrādājumi    3
  Milti    3
  Maluma veidi    3
  Miltu klasifikācija    3
  Maize    4
  Maizes ražošanas tehnoloģiskā shēma    5
  Cepumi    7
  Maizes sortiments    7
  Maizes novērtēšana    7
  Cepšanas piedevas    9
  Maizes uzglabāšana    9
  Receptes maizes izstrādājumu pagatavošanai    10
  Secinājumi    12
  Izmantojamā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Milti ir pārtikas produkts, kuru iegūst, sasmalcinot graudus. Tie ir maizes, makaronu un miltu konditorejas izstrādājumu pamatizejviela. Milti un no tiem ražotie izstrādājumi ieņem svarīgu vietu cilvēku uzturā. To izlaide sasniedz vairākus desmitus miljonu tonnu gadā, apgrozījums tirdzniecībā pārsniedz gaļas, zivju, piena un citu pārtikas produktu apgrozījumu.
Ražīgākā no graudu smalcināšanas iekārtām ir valču dzirnavas. To pamatorgāns – valči var būt ar gludu vai rievotu virsmu. Rievotos valčus izmanto graudu drupināšanai miltu starpproduktu – putraimiņos. Gludos valčus izmanto galvenokārt starpproduktu (putraimiņu) sasmalcināšanai miltos.

Maluma veidi

Malums ir smalcināšanas un sijāšanas operāciju kopums. Veicot šis operācijas noteiktā secībā, iegūst vajadzīgās kvalitātes miltus.
Malumus klasificē atkarībā no malšanas ilguma, izmaluma pakāpes, kā arī grauda endospermas atdalīšanas pakāpes.…

Autora komentārsAtvērt
Atlants