Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 1.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 2.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 3.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 4.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 5.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 6.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 7.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 8.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 9.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 10.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 11.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 12.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 13.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 14.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 15.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 16.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 17.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 18.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 19.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 20.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 21.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 22.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 23.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 24.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 25.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 26.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 27.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 28.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 29.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 30.
  • Prakses atskaite 'AS "Laima" prakses atskaite', 31.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Vispārīgas ziņas par uzņēmumu    4
2.  Ražošanā izmantojamo izejvielu apraksts, kvalitātes kontrole    6
2.1.  Izejvielu un ienākošo produktu izsekojamība    9
3.  Produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas, galvenie parametri, to kontrole    11
4.  Ražošanas iecirknī pielietoto iekārtu uzbūve un raksturojums    16
4.1.  Drošības tehnika uzņēmumā    20
5.  Gatavā produkcija, tās raksturojums    21
5.1.  Gatavās produkcijas identifikācija un izsekojamība    23
6.  Uzņēmuma sanitārhigiēniskie noteikumi    24
6.1.  Mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļi    26
  SECINĀJUMI    28
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    29
Darba fragmentsAizvērt

6. UZŅĒMUMA SANITĀRHIGIĒNISKIE NOTEIKUMI
A/S „Laima” kā pārtikas ražošanas uzņēmums stingri pakļaujas Latvijas Republikas Ministru Kabineta izdotajam Pārtikas aprites uzraudzības likumam par pastiprinātas higiēnas ievērošanu pārtikas ražošanā strādājošajām personām.
Uzņēmumā strādājošajiem tiek izvirzītas sekojošas prasības:
Darbiniekiem, kuru darbs saistīts ar pārtikas produktiem, regulāri jāveic veselības pārbaudes un jāsaņem sanitārā grāmatiņa, kā arī jāapgūst higiēnas prasības šokolādes produktu ražošanā.
Darbiniekiem uzsākot darbu pārtikas uzņēmumā, obligāti jānoklausās mācību kurss "Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā", atbilstoši LR MK noteikumiem Nr.409 (2005.g.l4.jūnijs) vai jāuzrāda apliecība par šī kursa noklausīšanos.
Pirms iešanas uz ražošanas telpām jāģērbj tīrs, pieguļošs, labi nosedzošs darba apģērbs (jaka, bikses vai kombinezons), specapavi. Pirms darba drēbju uzvilkšanas matus pilnīgi nosedz zem galvassegas.
Darbā aizliegts nēsāt gredzenus, t.sk. laulības, auskarus, ķēdītes, pulksteņus, brošas, nozīmītes u.c.
Nagiem jābūt īsiem un koptiem, nelakotiem. Ražošanas telpās aizliegts smēķēt, spļaut, ēst, dzert, košļāt gumiju.
Atrodoties ražošanas telpās, rokas jāmazgā pirms darba sākšanas, pēc atpūtas pauzes, pēc smēķēšanas, pēc tualetes, pēc deguna šņaukšanas, pirms un pēc ēdnīcas apmeklēšanas, kā arī ja tās kļuvušas netīras.
Rokas jāmazgā 20 sekundes lietojot ziepes vai speciāli paredzētos līdzekļus, pēc tam noskalo, nosusina un dezinficē.
Darba vieta jāuztur tīra un kārtīga visu darba maiņas laiku.
Maiņas beigās darbinieks sakārto darba vietu, novāc visu, kas traucē veikt mazgāšanu un atstāj savus darba rīkus mazgāšanai un dezinfekcijai.
Ja darbinieks jūtas nevesels vai ir vaļējas brūces, jāziņo meistaram, lai noskaidrotu vai darbinieks drīkst turpināt darbu savā darba vietā.
Smēķēšana, tabakas un košļājamās gumijas lietošana, produktu glabāšana, ēšana un dzeršana ir kategoriski aizliegtsa visas ražošanas, pakošanas glbāšanas, kā arī sagādes daļas un gatavās produkcijas noliktavas telpās.

Autora komentārsAtvērt
Atlants