Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
  • Konspekts 'Tehnoloģiskā karte. Buljonu gatavošana. Putnu gaļas buljonu gatavošana', 1.
  • Konspekts 'Tehnoloģiskā karte. Buljonu gatavošana. Putnu gaļas buljonu gatavošana', 2.
  • Konspekts 'Tehnoloģiskā karte. Buljonu gatavošana. Putnu gaļas buljonu gatavošana', 3.
Darba fragmentsAizvērt

3. Kam vajadzīgs otrais un trešais vistas buljons?
Lai izvairītos no liekas koncentrācijas, buljonā var būt jums nevajadzīgas vielas. Piemēram, antibiotikas, vai arī “augšanas hormoni”. Kurš gan zina, ar ko vistas ir ēdinātas? Lai sevi pasargātu no šādiem preparātiem, tiek vārīts trešais buljons. Bērniem, parasti otrais, mazuļiem – trešais. Ja neesat droši par gaļas izcelsmi – izmantojiet otro buljonu.
4. Kā attaukot vistas buljonu?
Pats vienkāršākais veids – atdzesējiet to ledusskapī. Pa virsu veidojas tauku kārta. Uzmanīgi to noņemiet.

Autora komentārsAtvērt
Atlants