Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.08.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 1.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 2.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 3.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 4.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 5.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 6.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 7.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 8.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 9.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 10.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 11.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 12.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 13.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 14.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 15.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 16.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 17.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 18.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 19.
  • Referāts 'Piena ultrafiltrācija', 20.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Piens    4
2.  Piena ultrafiltrācija    5
2.1.  Ultrafiltrācijas procesa shēmas    7
3.  Piena ultrafiltrācijā izmantojamās iekārtas    9
3.1.  Spirālveida sistēma    10
3.2.  Plakano membrānu sistēma    11
3.3.  Cauruļu membrānu sistēma    12
3.4.  Dobo šķiedru ultrafiltrācijas sistēma    13
3.5.  Membrānu filtrācijas iekārta    14
4.  Izmaiņas pienā ultrafiltrācijas laikā    16
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Piena ultrafiltrācija ir nepieciešama, lai paaugstinātu olbaltumvielu koncentrāciju un samazinātu laktozes daudzumu piena produktos.
• Izmantojot lielāku koncentrācijas pakāpi, var iegūt augstāku olbaltumvielu, tauku un minerālvielu koncentrāciju, bet zemāku ogļhidrātu koncentrāciju.
• Ultrafiltrācijā izmantojamās iekārtas ir dārgas, tāpēc šis process ir ieteicams tikai lielam piena pārstrādes uzņēmumam.
• Piena ultrafiltrācijā var izmantot četrus dažādus membrānu moduļus un katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi.
• Ultrafiltrācijas procesa laikā palielinās minerālvielu saturs, savukārt vitamīnu un aminoskābju saturs būtiski samazinās.
• Ultrafiltrācijas laikā notiek nelielas piena krāsas izmaiņas, samazinās viskozitāte, bet netiek konstatētas garšas un smaržas izmaiņas.
• Atkarībā no ultrafiltrētā piena koncentrācijas mainās tā sensorie rādītāji, t.i., samazinoties koncentrācijai, tie samazinās, bet paaugstinoties – paaugstinās.

Autora komentārsAtvērt
Atlants