Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
  • Referāts 'Itāļu virtuve', 1.
  • Referāts 'Itāļu virtuve', 2.
Darba fragmentsAizvērt

Itāļu virtuve? Zinātāji atbildēs: sulīgas olīvas, saulē kaltēti tomāti, plānās šķēlēs sagriezts auksti kūpināts šķinķis prosciutto un izsteiksmīgais Parmigiano, latviskojot- Parmas siers. Arī tie, kas ar Pavaroti zemi nav tik tuvos draugos, ir iecienījuši divas citas lietas: picu un pastu. Dažādie našķi- antipasto- ir tikai uvertīra kā nopietnāka baudīšanai.[1.]
Itāļu ģimenē maltītes sākumā pasniedz šķīvi ar makaroniem, kam pārlieta mērce. Itāļi ēd ļoti daudz makaronu. Tos gatavo no kviešu miltiem un ūdens. Pēc tam itāļi ēd gaļu un dārzeņus, lietojot nažus un dakšiņas. Katrā maltītē viņi dzer vīnu. Bērniem dažkārt dod nedaudz vīna, kas atšķaidīts ar ūdeni.[2.]…

Autora komentārsAtvērt
Atlants